Liderii G7 au fost numiţi ipocriţi pentru că au participat la o petrecere pe plajă

Liderii G7 au fost numiţi ipocriţi pentru că au participat la o petrecere pe plajă

Liderii G7 au fost criticaţi pentru că au participat la un eveniment în aer liber cu băutură şi mâncare, în Marea Britanie, în contextul în care astfel de activităţi sunt încă interzise pentru nunţi. Downing Street, biroul premierului britanic, a negat că petrecerea pentru liderii G7 de pe plaja Carbis Bay, care a avut loc sâmbătă, ar fi încălcat regulile de distanţare socială, scrie The Guardian.

„Ei fac lucruri care la o nuntă ar fi interzise, ipocrizia”, a spus o organizatoare de nunţi, citată de The Telegraph. Restricţiile privind nunţile sunt în vigoare din 20 martie iar evenimentele de acest fel pot fi organizate cu 30 de persoane. 

ADVERTISING

Liderii G7 au asistat la un show acrobatic al forţelor Red Arrows de pe plajă. 

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a transmis: "Evenimentul de aseară a fost organizat în deplină siguranţă, în conformitate cu regulile în vigoare Covid. A fost o adunare informală a liderilor celor şapte naţiuni şi în privat... dar se poate vedea că a fost o atmosferă relaxată care le-a dat ocazia şefilor de state să discute în afară unui cadru formal". 

Purtătorul de cuvânt a mai spus că cei care participă la summit au fost testaţi zilnic şi evenimentul a avut loc în aer liber.  

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇