Joe Biden a invitat-o pe Merkel în SUA, înainte să plece de la conducerea Germaniei

Joe Biden a invitat-o pe Merkel în SUA, înainte să plece de la conducerea Germaniei

Cancelar german Angela Merkel îl va vizita pe preşedintele american Joe Biden la Washington pe 15 iulie pentru a afirma „legăturile bilaterale profunde” dintre cele două ţări, a anunţat vineri secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, citată de Reuters.

"Liderii vor discuta despre angajamentul de a coopera strâns asupra unei serii de provocări comune, inclusiv (măsuri pentru) încheierea pandemiei COVID-19, abordarea ameninţării schimbărilor climatice şi promovarea prosperităţii economice şi a securităţii internaţionale pe baza valorilor noastre democratice comune", a declarat Psaki.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Anunţul a fost făcut în prima zi a summitului Grupului celor Şapte (G7) în Anglia. Biden a primit alţi doi lideri străini de la intrarea sa în funcţie, din Japonia şi Coreea de Sud.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Germania au fost marcate de disensiuni puternice în timpul mandatului preşedintelui Donald Trump. Joseph Biden intenţionează să relanseze relaţiile Statelor Unite cu partenerii europeni.

Este totodată și un gest simbolic, având în vedere că Merkel urmează să se retragă de la conducerea Germaniei în această toamnă.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!