Marcel Ciolacu, despre coaliția cu PNL în 2024: Păi trebuie să o rupem, pentru că facem alta

Marcel Ciolacu, despre coaliția cu PNL în 2024: Păi trebuie să o rupem, pentru că facem alta

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, despre ruperea coaliţiei cu PNL în 2024, că trebuie să o rupă pentru că fac alta.

Premierul a fost întrebat la Caransebeş cum comentează afirmaţia liderului PNL Nicolae Ciucă, privind ruperea coaliţiei de guvernare anul viitor.

„Păi trebuie să o rupem pentru că facem alta. Suntem la guvernare până în 2024 şi normal că pe urmă, românii vor hotărî cine să conducă România. E total corect ceea ce a spus domnul Nicolae Ciucă”, a menţionat Ciolacu.

Până atunci, Ciolacu a spus ce planuri are la guvernare.

ADVERTISING

„Nu sunt adeptul de a face nişte lucruri pe colţul biroului”, a mai afirmat şeful Executivului, el menţionând că printre instituţiile unde se va finaliza acest proces se află Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii sau al Agriculturii, dar şi Secretariatul General al Guvernului.

Despre reorganizarea ministerelor, premierul Marcel Ciolacu a declarat că anul acesta vor finaliza doar între 6 şi 9 ministere. 

„Vom finaliza între şase şi nouă ministere, anul acesta, şi pe urmă vom continua. Nu sunt adeptul de a face nişte lucruri pe colţul biroului. Am văzut costurile, de exemplu în energie, când s-au făcut anumite Ordonanţe pe colţul biroului şi ne-a costat foarte mult, pe noi toţi, pentru că banii din buget sunt ai noştri, la toată lumea”, a completat premierul. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a arătat că a discutat cu ministrul Transporturilor şi la acest minister vor finaliza până la sfârşitul anului. 

”Sunt ministere importante, Ministerul Muncii, categoric se va face anul acesta, ştiţi promisiunile făcute. SGG-ul, se va face anul acesta, Ministerul Agriculturii, acolo erau vreo 111 instituţii, rămân vreo 43. Sunt foarte multe modificări, dar am luat un timp, astfel încât să nu greşim şi să gândim foarte bine această reorganizare. Nu este o amânare propriu-zisă”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇