Mai mulți europarlamentari USR au anunțat că demisionează din partid. Vlad Voiculescu ia atitudine

Mai mulți europarlamentari USR au anunțat că demisionează din partid. Vlad Voiculescu ia atitudine

Mai mulți europarlamentari USR au anunțat că demisionează din partid. Ar fi vorba despre Ramona Strugariu, Dragoș Pâslaru, Dragoș Tudorache și Alin Mituța.

Vlad Voiculescu, președintele USR București, precum și mai mulți parlamentari, aleși locali și lideri USR din Capitală, au transmis o scrisoare, obținută de SpotMedia.ro, în care afirmă că rămân în partid şi dau un mesaj de unitate.

”Vă transmitem câteva gânduri în lumina anunțului intern al mai multor colegi europarlamentari de a demisiona din partid. Trebuie să recunoaștem că am fost tulburati de vestea plecării lor. Sunt și rămân prietenii noștri, oameni care au pus umărul la construcția politică în care suntem astăzi și la schimbarea României.

ADVERTISING

Vă spunem însă de la început că noi nu plecăm. Nimeni din conducerea filialei București și niciunul dintre reprezentanții noștri în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă. Rămânem aici și construim mai departe în USR.

Partidul acesta va fi așa cum vom ști și vom munci să îl construim împreună. Avem procese interne de îmbunătățit, propuneri interne ale membrilor care trebuie discutate și o cultură organizațională încă în formare”, se arată în scrisoare.

S-a vorbit mult în ultima vreme despre o posibilă ruptură a USR prin plecarea lui Dacian Cioloş, alături de apropiaţii săi din fostul PLUS. Într-o primă reacţie pe subiect, preşedintele interimar Cătălin Drulă a decarat zilele trecute că o astfel de mişcare ar fi lipsită de sens şi ar ajuta Puterea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"E o chestiune lipsită de sens. În momentul de faţă, toate energiile ar trebui să se coaguleze în acest proiect, care este casa bună a tuturor celor care vor să construiască o alternativă liberală, democratică, profesionistă, în România.

Să pleci acum, pe modelul ăsta al foştilor lideri care pe sfârşit de carieră îşi mai fac un proiect de vanitate şi practic să dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist, este o eroare strategică majoră, după părerea mea, dar fiecare răspunde pentru acţiunile sale politice”, a declarat Drulă, la RFI România.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇