Lui Iohannis i se pare ciudată vânătoarea de vinovați, după eșecul Schengen. Când crede că intrăm, în sfârșit

Lui Iohannis i se pare ciudată vânătoarea de vinovați, după eșecul Schengen. Când crede că intrăm, în sfârșit

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Bruxelles, că i s-a părut puţin ciudată vânătoarea de vinovaţi care s-a declanşat în unele medii după eşecul aderării la Schengen.

Șeful statului a subliniat că vinovaţii nu se găsesc în Bucureşti și și-a lăudat echipa.

”Echipa mea și miniștrii și-au făcut treaba. Mi se pare ciudată vânătoarea de vinovați declanșată în unele medii. Vinovații nu se găsesc la București, știți bine unde sunt ei, ştiţi foarte bine de ce nu s-a putut vota. Nu ne lăsăm descurajaţi, eu în niciun caz nu voi ceda, până când România devine membru în Schengen”, a punctat Iohannis.

ADVERTISING

Totodată, președintele a ținut să precizeze că nu vor fi rezultate la reuniunea de mâine a Consiliului European, ci doar în următorul Consiliu JAI care va fi mai bine pregătit.

”Comisia Europeană ne-a susținut cu bună credință, președinția cehă ne-a sprijinit ca lucrurile să iasă bine. Vom avea președinția suedeză și deja am purtat discuții cu premierul Suediei. Următorul pas trebuie să fie o reușită, nu-și dorește nimeni să ajungem iar într-un consiliu JAI cu un vot negativ.

Am văzut că există mulți sfătuitori publici care creează așteptări legate de Consiliul European. Voi ridica problema, dar soluții vor fi găsite în următorul consiliu JAI care va fi mai bine pregătit. Nu cred că și-a imaginat cineva că Austria și Olanda și-au schimbat poziția într-o săptămână, nu se poate așa ceva. Vă rog să nu aveți așteptarea că se va decide azi sau mâine. O aderare este posibilă în 2023”, a explicat președintele.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește AICI întreaga declarație a președintelui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a fost indicat de 23% dintre români ca principalul vinovat pentru ratarea aderării României la Schengen, arată un sondaj CURS comandat de PSD.

12% dintre respondenţi au indicat întreaga clasă politică drept responsabilă pentru eşec, iar Guvernul, în ansamblul său, ocupă locul trei în topul vinovăţiei, cu un procent de 9%.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇