Ludovic Orban, chemat la ”Ora prim-ministrului” pe tema achizițiilor de la Unifarm

Ludovic Orban, chemat la ”Ora prim-ministrului” pe tema achizițiilor de la Unifarm

Premierul Ludovic Orban este chemat lunea viitoare în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, pentru discuţii pe tema achiziţiilor de la Unifarm.

Decizia a fost luată, luni, de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, care a mai decis și organizarea unei sesiuni extraordinare de două săptămâni, începând din 1 iulie.

Propunerea de a-l convoca pe premierul Orban a venit din partea grupului parlamentar al PSD, titlul dezbaterii fiind "Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice", informează Agerpres.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, directorul Unifarm Adrian Ionel a fost pus sub acuzare de DNA pentru că ar fi luat mită 760.000 de euro pentru un contract de echipament anti-COVID.

El a susținut că este nevinovat, însă la scurt timp a fost suspendat din funcție.

Vezi cine a preluat șefia Unifarm.

Deși Adrian Ionel fusese numit în funcție pe vremea Guvernului Ponta, PSD acuză actualul guvern, liberal, că ar fi știut de neregulile de la Unifarm și ar fi fost ”complice”, după cum s-a exprimat duminică senatorul PSD Radu Oprea, într-o conferință de presă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În replică, premierul Ludovic Orban a afirmat, duminică seara, la Realitatea Plus, că nu a luat decizia de a-l schimba pe Adrian Ionel pentru că era complicat să facă acest lucru în plină pandemie, dar şi pentru că procedura de schimbare a unui manager este destul de complicată. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇