Lider USR: Propunerea privind scoaterea AUR în afara legii e o prostie!

Lider USR: Propunerea privind scoaterea AUR în afara legii e o prostie!

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, consideră că propunerea privind desfiinţarea AUR reprezintă „o prostie”, pentru că într-un stat democratic scoaterea unor formaţiuni politice în afara legii se poate face doar în cazuri „foarte, foarte grave”.

„Eu n-am auzit mai mulţi politicieni, ci l-am auzit pe domnul Muraru de la PNL. Părerea mea că este o prostie, este un accent autocrat al acestui domn Muraru, care scrie foarte mult pe Facebook, însă îl văd foarte rar spre deloc, nu ţin minte să fi avut vreo intervenţie cu cap şi coadă şi cu sens de la tribuna Parlamentului, doar aruncă benzină pe tot felul de conflicte şi stimulează tot felul de idei extremiste.

ADVERTISING

Nu poţi într-un stat democratic, într-o democraţie liberală, într-un constituţionalism liberal să excluzi partide în afara legii decât în cazuri foarte, foarte grave şi bine documentate. Avem o lege care sunt sigur că o să se aplice, dacă va fi cazul, însă acest lucru să vină din partea unui politician mi se pare foarte periculos", a afirmat Moşteanu, la Parlament.

Potrivit acestuia, "PNL s-a transformat dintr-un partid liberal, al Brătienilor, într-un partid cu epoleţi, condus de epoleţi - unii la vedere, unii mai din pădure".

"Deci, dacă un partid încalcă legea, avem lege în vigoare, şi face ceva foarte grav, da. Dar nu este cazul, în momentul ăsta. Dezaprob orice fel de violenţă, astfel de manifestări cum a făcut AUR, dar de aici până la a spune că te încurcă unele partide şi le scoţi în afara legii este o cale lungă, este o declaraţie iresponsabilă a PNL-iştilor", a transmis deputatul USR.

ADVERTISING

AUR poate fi scos în afara legii fie printr-o decizie de dizolvare luată de CCR, fie prin hotărâre a Tribunalului București, susţine deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului pentru combaterea antisemitismului și a xenofobiei. El anunță că a decis să facă o sesizare în instanţă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇