Lansare Forța Dreptei București: Mesajul lui Orban către USR și un nou concept - „dreapta modernă” din România (Video)

Lansare Forța Dreptei București: Mesajul lui Orban către USR și un nou concept - „dreapta modernă” din România (Video)

Organizaţia Forţa Dreptei Bucureşti a fost lansată oficial, duminică, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului. Liderul formaţiunii, Ludovic Orban, a vorbit despre trădare, despre modul în care a apărut formaţiunea sa, dar şi despre competitorii politici. Orban le-a transmis celor de la USR că ”dacă voi nu m-aţi vrut, eu vă vreau”, iar celor de la PMP că şi-ar fi dorit să intre în Parlament.

Iar purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, prezent la eveniment, a spus că dreapta modernă din România reprezintă „singura şansă” pentru ca oamenii să trăiască bine din nou.

Orban: Dacă voi nu m-ați vrut, eu vă vreau

În discursul său, Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, s-a adresat partenerilor de la USR şi PMP.

”Eu colaborez cu acei oameni ale căror principii, idei, valori sunt apropiate de ideile, valorile, principiile în care credem noi. Am să le spun useriştilor, dacă voi nu m-aţi vrut, eu vă vreau. (...) Ştiu că sunt în PMP oameni care sunt supăraţi pe mine, fiindcă au impresia că nu am făcut tot ce am putut, ca premier, să ajut PMP să intre în parlament. Vă garantez că nu este aşa, mi-aş fi dorit ca PMP să fie în parlament pentru că atunci am fi avut o coaliţie de centru-dreapta mult mai solidă, care nu ar fi permis trădătorului şef să readucă PSD la putere şi ar fi creat o bază parlametară mai solidă, mai consecventă care ar fi putut asigura o guvernare de centru dreapta autentică”, a declarat Orban, citat de News.ro.

Lansarea organizației Forța Dreptei București

Lansarea organizației Forța Dreptei București

Publicată de Forța Dreptei pe Duminică, 27 noiembrie 2022

Ludovic Orban le-a dezvăluit celor prezenţi de unde s-a inspirat când a ales numele Forţa Dreptei.

”Apropo de numele Forţei Dreptei, că multă lume mă întreabă, forţa este o mărime fizică a cărei acţiune schimbă direcţia, schimbă viteza şi schimbă forma unui obiect cu masă. Când am pus numele Forţa, exact la asta m-am gândit, noi suntem forţa de care e nevoie să accelerăm dezvoltarea României (...)

Noi când pornim la drum, pornim cu piciorul drept, când ne facem cruce, ne facem cu mâna dreaptă, când dăm mâna cu partenerii noştri, întindem mâna dreaptă.

Forţa Dreptei nu este doar Forţa Dreptei, este forţa dreptăţii, care îndreaptă lucrurile, care duce lucrurile drept la ţintă (...)

Trebuie să vă  mărturisesc că mai e un motiv pentru care am pus numele de Forţa: am fost, sunt şi voi fi fan al unui serial, Războiul stelelor, şi de aia trebuie să vă transmit şi să transmitem tuturor românilor, forţa este cu voi, dragi români”, a precizat Orban.

Liberalismul a fost îngropat

Liderul Forţa Dreptei a mai spus că formaţiunea a apărut dintr-o analiză serioasă, nu din ambiţii personale.

”Forţa Dreptei este un proiect pornit dintr-o analiză extrem de serioasă, nu s-a născut dintr-o reacţie pe moment, nu s-a născut din ambiţii personale, nu s-a născut din frustrări, ci dintr-o judecată politică făcută la rece.

Forţa Dreptei este o necesitate politică pentru România din cauza faptului că în ceea ce reprezenta o parte a dreptei româneşti a fost îngropat, din punctul meu de vedere, definitiv, liberalismul şi odată cu îngroparea liberalismului, electoratul de dreapta a rămas aproape fără reprezentare.

Odată cu trădarea gravă făcută de oameni lipsiţi de caracter, de oameni lipsiţi de moralitate, care au readus comuniştii la putere, care au format un guvern care este o bătaie de joc la adresa clasei de mijloc, a oricărui întreprinzător, a oricărui om care trăieşte din profesie liberală, această necesitate politică este Forţa Dreptei pentru că noi trebuie să îi reprezentăm, alături de USR şi PMP. (...) Dreapta are forţa de a pune în fruntea României un om corect, cinstit care să îşi dea sufletul, energia, vaţa, pentru ţara pe care o iubim”, a mai declarat Ludovc Orban.

Moșteanu: La alegerile din 2024 trebuie să scăpăm de Ciolacu, Ciucă și Iohannis

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, prezent duminică la evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti, a spus că dreapta modernă din România reprezintă "singura şansă" pentru ca oamenii să trăiască bine din nou.

"Alegerile din 2024 sunt momentul în care trebuie să scăpăm de Ciolacu, de Ciucă şi de Iohannis, de sistemul mafiot pe care l-au întins peste această ţară. Dreapta reformatoare a scos mereu ţara din crizele declanşate de stânga populistă. O s-o mai scoatem o dată, împreună.

Şi ca să nu mai vedem PSD la putere şi preşedinţi încurcaţi de democraţie la Cotroceni, trebuie să construim pe termen lung. Avem un plan, ştim ce trebuie să facem, avem energia să facem asta, avem curajul să facem asta, pentru că nu am renunţat niciodată la luptă, nici atunci când ei au folosit întreg sistemul, toate instrumentele de presiune pentru a ne opri. Iar primul pas e 2024.

Dreapta modernă din România este singura şansă pentru ca oamenii să trăiască bine din nou. Acesta este proiectul pe care cu toţii îl avem astăzi în faţă", a afirmat el, citat de Agerpres.

Ionuţ Moşteanu a menţionat că prezintă mesajul USR şi că, în ciuda faptului că există multe deosebiri între cele două partide, există şi multe aspecte care le aseamănă.

"Competiţia politică e foarte sănătoasă pentru democraţie şi, dincolo de luptele politice şi competiţia politică, cel mai important lucru e că întotdeauna trebuie să existe un ţel suprem: să lăsăm în urma noastră o ţară în care se trăieşte mai bine. Şi asta vrem şi noi, şi voi. Suntem două partide diferite, sunt lucruri care ne deosebesc, însă eu o să vorbesc astăzi despre multele care ne aseamănă. Sunteţi aici cu toţii pentru un motiv. Sunteţi, ca şi noi, printre puţinii care au ales să se lupte pentru principiile lor, decât să se lase cumpăraţi de PSD. Sunteţi aici pentru că încă mai credeţi că ţara asta poate fi salvată din mâinile acestor incompetenţi", a spus Moşteanu.

Potrivit acestuia, existenţa "opoziţiei unite" îi deranjează cel mai tare pe cei din coaliţia de guvernare. În acest sens a menţionat că USR şi Forţa Dreptei au depus în această sesiune împreună şapte sesizări la CCR şi trei moţiuni simple.

"Uitaţi-vă astăzi la 'Echipa câştigătoare'. Cîţu a păţit ce i-am spus cu toţii că va păţi. E deja istorie, rolul lui a fost luat de Ciucă, care are astăzi doi stăpâni, nu unul, cum avea Cîţu. Are un stăpân, pe Klaus Iohannis, şi al doilea stăpân, pe Marcel Ciolacu, pentru că domnul Ciucă va avea carieră politică atâta timp cât îl va ţine în braţe Marcel Ciolacu şi atâta timp cât va fi drăguţ cu Marcel Ciolacu. Sunt convins că aţi fost supuşi presiunilor şi uite că rezistaţi. Puteaţi alege să fiţi umiliţi de PSD, aşa cum sunt mulţi PNL-işti de astăzi, dar aţi ales să fiţi demni", a susţinut el.

Moşteanu a mai spus că la alegerile din 2024, partidele aflate în prezent la putere "vor plăti pentru sărăcirea românilor", pentru "cele mai mari scumpiri" din ultimii 19 ani, pentru modul în care au "distrus" sistemul energetic din România şi justiţia, pentru modul în care "au lovit în clasa de mijloc, prin noi taxe şi birocraţie". El a acuzat PNL că a devenit "un PSD pe galben" şi i-a reproşat preşedintelui Klaus Iohannis "că i-a unit" pe cei de la PSD şi PNL "într-o mare alianţă a incompetenţilor şi trădătorilor".

"Marcel Ciolacu îşi face bagajele către Victoria şi împreună cu Ciucă visează că vor conduce România în 2024 şi mult după asta. Controlează presă, instituţii, guvern, dar - ştiţi cu toţii - a mai fost unul care credea la fel: Liviu Dragnea. Şi noi toţi, politicienii de opoziţie împreună cu societatea civilă, am reuşit să îl oprim. Când România era pe marginea prăpastiei, am ieşit în stradă, mai mulţi ca niciodată", a spus el.

La evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti au mai fost prezenți din partea USR Vlad Voiculescu şi Simona Spătaru, iar din partea PMP, Eugen Tomac şi Sebastian Moise.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇