Orban și-a lansat partidul Forța Dreptei: Promisiuni și noi atacuri la Iohannis și PNL (Video)

Orban și-a lansat partidul Forța Dreptei: Promisiuni și noi atacuri la Iohannis și PNL (Video)

Ludovic Orban a lansat, joi, oficial partidul Forţa Dreptei. Într-o conferință de presă susținută alături de foști liberali care l-au urmat în noua formațiune, Orban a promis că îi va reprezenta pe toți românii care cred că țara se îndreaptă acum spre o direcție greșită.

Nu a ratat ocazia, însă, de a-l ataca din nou pe președintele Klaus Iohannis, dar și conducerea PNL, care, spune el, au trădat așteptările și încrederea românilor.

Ludovic Orban a precizat că românii au sperat că Iohannis va aduce civilizație, dezvoltare, democrație, dar au fost trădați, aducând PSD la putere.

”Forța Dreptei este născută din conștiința și caracterul a 16 parlamentari care au spus NU trădării lui Iohannis și a conducerii PNL față de românii de bună credință care și-au pus speranțele și încrederea într-un președinte care promitea dezvoltare și într-un partid politic care promitea o guvernare de dreapta care să aducă dezvoltare, creșere economică, modernizare și creșterea calității vieții pentru cetățeni.

ADVERTISING

Noi nu am fost de acord să fim complici cu cei care au trădat așteptările și încrederea românilor. Noi am luat decizia să nu huzurim într-un partid aflat la guvernare și să obținem avantaje personale de pe urma prezenței într-un partid aflat la guvernare. Am ales Opoziția, lupta cu o putere care și-a trădat electoratul.

Forța Dreptei se angajează să reprezinte toți cei 80% dintre români care cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Românii au sperat că Iohannis va aduce civilizație, dezvoltare, democrație, dar au fost trădați, Iohannis a adus PSD la putere”, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Mii de oameni vor în Forța Dreptei”

Întrebat câte persoane vor să se înscrie în Forța Dreptei, Orban a declarat că până acum nu a făcut o promovare excesivă a partidului, pentru că nu avea dreptul să înscrie membri.

Dar, spune el, există mii de oameni care și-au exprimat în diferite forme intenția de a adera la formațiunea sa.

”Nu am făcut o promovare excesivă pentru că nu aveam dreptul să înscriem membri până nu dobândeam personalitate juridică. Dar pot să vă spun că există mii de oameni care și-au exprimat în diferite forme intenția de a adera la Forța Dreptei.

Îi așteptăm pe toți liberalii de caracter, de calitate, dar și oameni care nu au făcut politică până acum. Sunt convins că vor veni cu un suflu nou. Nu am tras de nimeni, cine simte că e corect să o facă, să o facă”, a completat Orban.

ADVERTISING

Promisiuni de reduceri de taxe

La rândul său, deputatul Ionel Dancă, a declarat că Forța Dreptei va încuraja și va susține întotdeauna reducerea fiscalității și reducerea taxelor, astfel încât să crească veniturile românilor.

”Pentru noi este o obligație morală față de alegătorii români care ne-au acordat încrederea la alegerile parlamentare, pentru ei trebuie să continuăm lupta pentru implementarea acestor idei și programe. Această coaliție de guvernare, cu chipul FSN-ului, deja afectează nivelul de trai al românilor, a ucis creșterea economică, românii se confruntă cu probleme grave în ceea ce privește nevoia lor de cumpărare.

Angajamentul nostru față de români este că vom încuraja și vom susține întotdeauna reducerea fiscalității și reducerea taxelor, astfel încât să crească veniturile românilor și să dăm spațiu economiei și întreprinzătorilor să se dezvolte. Am depus un proiect de lege pentru rezolvarea prețurilor la energie prin reducerea încasărilor nesimțite pe care le realizează în acest momentul acesta Guvernul”, a spus Dancă.

Și Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a afirmat că ținta partidului este să redea încrederea românilor.

”Forța Dreptei se adresează celor care au puterea să se ridice pe propriile picioare, care nu mint, care nu înșală, care nu șmecheresc, care știu că au capacitatea să miște lucrurile și care își văd de treabă în fiecare zi fără să facă scandal.

Ne adresăm tuturor categoriilor care au această viziune, dar ținta noastră este să redăm încrederea oamenilor care au ajuns la maturitate imediat după Revoluție și care au astăzi o vârstă la care se gândesc, din păcate, să plece din țară”, a spus Violeta Alexandru.

Forța Dreptei este înregistrată oficial ca partid politic! Declarații de presă susținute de Ludovic Orban, alături de parlamentari membri fondatori ai Forței Dreptei.

Forța Dreptei este înregistrată oficial ca partid politic! Declarații de presă susținute de Ludovic Orban, alături de parlamentari membri fondatori ai Forței Dreptei.

Publicată de Ludovic Orban pe Joi, 17 februarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇