Orban anunță congresul Forţa Dreptei în 2023

Orban anunță congresul Forţa Dreptei în 2023

Ludovic Orban a anunţat, luni, după primul Consiliu Naţional al Forţei Dreptei, că congresul partidului va avea loc în luna martie sau aprilie anul viitor, după finalizarea alegerilor în organizaţiile judeţene. Liderul Forţa Dreptei a mai spus că partidul va apăra cota unică şi va respinge categoric orice tentativă de afectare a cotei unice de impozitare.

Liderul Forţa Dreptei a anunţat că formaţiunea are deja constituite jumătate din organizaţiile judeţene şi de sector şi că în cele două luni de la înfiinţarea partidului are deja organizaţii în 24 de judeţe.

ADVERTISING

Obiectivul partidului este, potrivit lui Orban, formarea filialelor la nivelul tuturor judeţelor şi sectoarelor până la data de 1 iulie 2022.

"Am stabilit practic perspectiva calendarelor de alegeri. Cel mai probabil după 1 septembrie vor începe constituirea de organizaţii locale prin adunări generale şi după data de 1 octombrie, conferinţele judeţene", a spus Orban, precizând că s-a stabilit, ca orizont de timp, organizarea congresului în luna martie sau aprilie, în funcţie de constituirea organizaţiilor judeţene.

ADVERTISING

În privinţa activităţii parlamentare, Orban a spus că partidul îşi propune să vină cu soluţii în toate domeniile. "Ne propunem ca în cursul acestui an să obţinem practic o recunoaştere la nivel european, noi vom depune cerere de înscriere în Partidul Popular European (PPE)", a mai anunţat liderul Forţa Dreptei.

Despre schimbarea impozitării în România, Ludovic Orban a spus că se pronunță ferm împotriva oricărei creşteri a impozitării: "Eu sunt consecvent angajamentelor pe care le-am luat faţă de cetăţenii români în alegeri. Suntem categoric împotriva oricărei creşteri a impozitării, de asemenea, apărăm cota unică şi vom respinge categoric orice tentativă de afectare a cotei unice de impozitare."

ADVERTISING

"Cota unică de impozitare este o reformă liberală care a fost făcută în perioada 2005-2008, o reformă care a dat rezultate evidente în ceea ce priveşte echitatea fiscală pentru cei care muncesc şi vom apăra cu toată forţa cota unică de impozitare. Vom respinge orice tentativă de creştere a impozitării în România", a spus Orban, la Parlament.

El a arătat că parlamentarii Forţa Dreptei pregătesc un proiect de lege pentru reducerea contribuţiilor, pentru că "problema în România este constituită de taxarea prea mare a muncii".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇