Kuleba anunță că au început pregătirile pentru eliminarea Rusiei din SWIFT

Kuleba anunță că au început pregătirile pentru eliminarea Rusiei din SWIFT

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, anunță într-un mesaj postat pe Twitter și pe Facebook că au început pregătirile tehnice pentru deconectarea Rusiei de la sistemul internațional de plăți SWIFT.

”Decizia oficială nu a fost luată încă, dar au început pregătirile tehnice pentru implementarea ei (…) Este o victorie dedicată tuturor apărătorilor Ucrainei”, a scris ministrul ucrainean de Externe.

Sâmbătă, Ungaria s-a declarat de acord cu măsura, de unde începerea pregătirilor tehnice pentru eliminare.

SWIFT ✅Офіційне рішення ще не оформлене, але вже розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення та впровадження...

Publicată de Dmytro Kuleba pe Sâmbătă, 26 februarie 2022

Scoaterea Rusiei din SWIFT ar face aproape imposibilă pentru instituțiile financiare din Rusia să trimită bani în sau în afara țării. Acest lucru ar avea un impact serios asupra companiilor ruse cu clienți străini și ar putea afecta în mod real economia țării.

ADVERTISING

La mijlocul săptămânii națiunile UE erau împărțite dacă să facă sau nu acest pas, media internațională raportând că Germania, Italia, Ungaria și Cipru, care au legături economice mai puternice cu Rusia, nu doreau ca SWIFT să fie inclus în pachetul de sancțiuni pentru Rusia.

LIVE - Ziua a treia de război - află ce se întâmplă chiar acum

A doua zi de război în Ucraina: Kievul a rezistat, Putin a fost trecut pe lista neagră, se discută despre negocieri, un copil s-a născut la metrou (Foto & Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇