Iohannis lucrează în tăcere. Se poartă discuții "intense" despre candidatura la NATO, dar nu se spun public (Video)

Iohannis lucrează în tăcere. Se poartă discuții "intense" despre candidatura la NATO, dar nu se spun public (Video)

Preşedintele Klaus Iohannis refuză să dea detalii despre discuţiile pe care le poartă referitoare la candidatura sa la şefia NATO.

Şeful statului a fost întrebat miercuri despre faptul că nu au fost opinii din partea aliaţilor privind candidatura sa şi de ce se întâmplă acest lucru.

„În ce priveşte NATO, discuţii se poartă, sunt foarte intense, dar aceste discuţii sunt altfel decât la alte formate.

Chestiunile NATO nu se discută în public, nu se fac publice. Deci continuăm ca şi până acuma.

Am avut câteva discuţii bune, în plan diplomatic. Se continuă şi vom vedea când vom avea un rezultat”, a afirmat Klaus Iohannis, înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European, de la Bruxelles.

Declarații de presă susținute înaintea participării la reuniunea Consiliului European

Pe 3 aprilie, președintele a declarat că nu intenţionează să îşi retragă candidatura pentru funcţia de secretar general al NATO şi nici să negocieze o altă funcţie la nivel european.

ADVERTISING

Tot atunci, el a mai precizat că, deși a văzut că alţi oficiali străini au anunţat susţinerea pentru premierul olandez Mark Rutte pentru această poziţie, consideră în continuare că şansele sale sunt rezonabile.

Alături de Mark Rutte sunt explicit 90% dintre țările NATO, în frunte cu SUA, care au reafirmat opțiunea pe un ton nu tocmai fericit pentru Klaus Iohannis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marea presă, de la Frankfurter Allgemeine Zeitung, la Financial Times, Wall Street Journal și Le Figaro, a fost extrem de critică cu preşedintele Iohannis și nu numai că nu-i dau nicio șansă, dar prezintă în termeni severi felul în care pune probleme în NATO cu războiul la graniță.

Decizia privind noul șef al NATO va fi luată la summit-ul din vară de la Washington.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇