Kelemen Hunor: Cu siguranță, președintele Klaus Iohannis nu a mișcat un deget pentru a menține coaliția

Kelemen Hunor: Cu siguranță, președintele Klaus Iohannis nu a mișcat un deget pentru a menține coaliția

Liderul UDMR Kelemen Hunor afirmă că, în mod cert, preşedintele Klaus Iohannis ”nu a mişcat un deget pentru a menţine coaliţia”.

Potrivit lui Hunor Kelemen, ieşirea de la guvernare a UDMR a fost probabil influenţată şi de voinţa preşedintelui Klaus Iohannis, deşi nu se ştie care au fost intenţiile sale.

Nu trebuie să fim disperaţi pentru că am ajuns în opoziţie, au mai existat astfel de perioade în viaţa UDMR şi nu mă tem că Uniunea nu-şi va găsi şi acum glasul, a declarat, miercuri, Hunor Kelemen preşedintele UDMR, într-un interviu acordat portalului de ştiri Maszol.ro, citat de MTI.

ADVERTISING

El afirmă că în opoziţie este loc pentru toţi cei care nu se află la guvernare.

“În opoziţie nu poţi fi izolat, pentru că, dacă ai mesajele tale politice, dacă ai o comunitate căreia să-i transmiţi mesajele tale politice, dacă ai o viziune, atunci o poţi spune”, a afirmat Hunor Kelemen.

De asemenea, el declară că, după mulţi ani, s-a dovedit încă o dată că o mare parte a clasei politice româneşti transmite mesajul că ”Orice am promite, ne vom răzgândi”, susţinând că în cursul negocierilor unul dintre motivele evidente a fost lăcomia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“După mulţi ani, s-a dovedit încă odată că o mare parte a clasei politice româneşti nu poate transmite societăţii mesajul: ”Puteţi să ne luaţi în serios promisiunile pentru că ne ţinem de cuvânt”. Prin asta, mai degrabă, transmit mesajul că ”Orice am promite, ne vom răzgândi şi va fi cumva”. Acest “va fi cumva” este de fapt una dintre marile boli cronice ale politicii interne româneşti”, a declarat preşedintele UDMR.

În ceea ce priveşte anii petrecuţi în Guvernul României, acesta a afirmat că este mulţumit de prestaţia celor trei miniştri de la UDMR, că au făcut o treabă bună şi pentru asta merită mulţumiri.

ADVERTISING

”Attila Cseke nu numai că a condus bine Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dar a făcut ca acesta să devină cel mai performant minister. La Ministerul Mediului, Barna Tánczos s-a luptat cu “probleme dificile”, dintre care cea mai cunoscută a fost cea a urşilor, în timp ce Eduard Károly Novák a pregătit Strategia naţională pentru sport”, a amintit preşedintele UDMR.

Modificarea Constituţiei a fost cea mai importantă restanţă din perioada în care UDMR s-a aflat la guvernare, care a fost scoasă de pe ordinea de zi din cauza izbucnirii războiului din Ucraina, a declarat Kelemen Hunor.

O altă mare restanţă a fost adoptarea legii minorităţilor, care a fost, de asemenea, “pusă în paranteză” din cauza războiului, a explicat Hunor Kelemen.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇