Kamala Harris va deveni prima femeie cu puteri prezidențiale, cât timp Joe Biden va fi sub anestezie

Kamala Harris va deveni prima femeie cu puteri prezidențiale, cât timp Joe Biden va fi sub anestezie

Președintele Joe Biden îi va transfera vineri temporar puterea vicepreședintelui Kamala Harris, în timp ce se va afla sub anestezie pentru o colonoscopie de rutină, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, reporterilor, conform CNN.

Biden a sosit vineri dimineață la Walter Reed Medical Center pentru a se supune unui control medical anual de rutină - primul său control medical de când este în funcție.

Este o procedură de rutină ca un vicepreședinte să preia atribuțiile prezidențiale în timp ce președintele se supune unei proceduri medicale care necesită anestezie. Vicepreședintele Dick Cheney a făcut acest lucru în mai multe rânduri când președintele George W. Bush a fost supus unor colonoscopii de rutină.

La începutul acestui an, fosta secretară de presă a fostului președinte Donald Trump, Stephanie Grisham, a insinuat că predecesorul lui Biden a suferit o colonoscopie într-o vizită secretă la Walter Reed în 2019, dar a ținut sub tăcere acest lucru pentru a evita transferul puterii prezidențiale către vicepreședintele Mike Pence.

În cartea sa, "I'll Take Your Questions Now", Grisham nu folosește termenul de colonoscopie, dar insinuează că pentru asta a fost vizita.

Ea spune că vizita lui Trump la spital, care a stârnit săptămâni întregi de speculații cu privire la starea sa de sănătate, a fost o "procedură foarte obișnuită", în timpul căreia "pacientul este anesteziat". De asemenea, ea scrie că Bush a avut o procedură similară în timpul mandatului.

Grisham scrie că Trump nu a vrut ca vicepreședintele Mike Pence să fie la putere în timp ce el era sedat, acesta fiind o parte din motivul pentru care a ținut vizita privată. De asemenea, el "nu a vrut să fie ținta unei glume" la televiziune, scrie Grisham.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇