Joe Biden: Miercuri a fost cea mai neagră zi din istoria noastră. Manifestanţii antirasişti ar fi fost trataţi ''foarte diferit''

Joe Biden: Miercuri a fost cea mai neagră zi din istoria noastră. Manifestanţii antirasişti ar fi fost trataţi ''foarte diferit''

Preşedintele ales al SUA Joe Biden a descris ziua de miercuri, când protestatari violenți au intrat în incinta Capitoliului, drept cea mai neagră zi din istoria SUA.

Donald Trump a ”declanşat un atac nemilos asupra instituţiilor” democratice americane, a spus Biden, joi seară, în discursul susținut de la locuinţa sa din Wilmington, Delaware.

Preşedintele ales a adăugat că este convins că manifestanţii antirasişti ar fi fost trataţi ''foarte diferit'' în comparaţie cu modul în care au fost trataţi susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump care au provocat haos la Washington, relatează AFP.

ADVERTISING

''Dacă aceasta ar fi fost o manifestare a mişcării Black Lives Matter, ei ar fi fost trataţi foarte diferit de cei care au atacat Capitoliul, ştim cu toţii că este adevărat şi că este inacceptabil'', a menţionat Biden.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate după ce sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de validare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇