Israelul evacuează familiile personalului diplomatic de la ambasada din Ucraina

Israelul evacuează familiile personalului diplomatic de la ambasada din Ucraina

Israelul se adaugă statelor care au decis să evacueze familiile diplomaţilor şi personalului ambasadei sale în Ucraina, pe fondul unor informații că Rusia va ataca Ucraina în perioada următoare.

Ministerul israelian de externe a recomandat israelienilor „să se abţină de la a călători în Ucraina pentru moment” şi şi-a îndemnat cetăţenii care locuiesc în această ţară să evite „focarele de tensiune” din cauza „agravării situaţiei”.

Și Marea Britanie a transmis cetățenilor săi să plece imediat din Ucraina, atâta vreme cât serviciile comerciale aeriene rămân funcționale.

Mai multe runde de discuţii în ultimele zile nu au reuşit să aducă progrese în rezolvarea crizei ucrainene, pe care occidentalii o descriu drept cea mai periculoasă de la încheierea războiului rece în urmă cu trei decenii.

Joi, preşedintele american Joe Biden şi-a îndemnat concetăţenii să părăsească fără întârziere Ucraina deoarece „lucrurile ar putea scăpa de sub control foarte rapid.

Canada şi Norvegia au făcut recomandări similare.

La sfârşitul lunii ianuarie, Statele Unite au ordonat familiilor diplomaţilor americani din Kiev să părăsească Ucraina.

ADVERTISING

Președintele SUA, Joe Biden a discutat telefonic, vineri seară, cu liderii NATO și UE, cărora le-a transmis că președintele rus Vladimir Putin a decis invadarea Ucrainei, care s-ar putea întâmpla chiar în următoarele zile, au declarat surse diplomatice citate de The Guardian.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇