Iohannis vrea cel puțin jumătate din politicieni să fie femei. Șefa femeilor liberale: Există exemple de ”așa nu”, când trebuie sunat la 112

Iohannis vrea cel puțin jumătate din politicieni să fie femei. Șefa femeilor liberale: Există exemple de ”așa nu”, când trebuie sunat la 112

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că, în contextul în care mai mult de jumătate din populaţia ţării este formată din femei, reprezentarea acestora la nivel politic şi decizional trebuie să fie pe măsură.

Şeful statului a transmis, vineri, un mesaj în cadrul Şcolii de Vară a Organizaţiei Femeilor Liberale „O nouă viziune: leadership feminin liberal”, care are loc la Eforie Nord.

Preşedintele Iohannis spune, în mesajul transmis de consilierul de stat Cătălina Galer, că, în contextul celor patru runde de alegeri care vor avea loc, 2024 reprezintă un an semnificativ pentru viitorul României şi un bun prilej de reflecţie asupra modului în care femeile pot participa mai mult la consolidarea democraţiei, inclusiv prin susţinerea lor în funcţii din care să contribuie la dezvoltarea statului.

ADVERTISING

"Mai mult de jumătate din populaţia României este formată din femei, iar reprezentarea acestora la nivel politic şi decizional trebuie să fie pe măsură.

Dezvoltarea solidă a societăţii poate fi realizată doar prin apărarea intereselor şi punerea în valoare a tuturor membrilor săi, indiferent de gen. Femeile aduc abordări şi perspective proaspete, modelate de experienţele lor unice în comunitate şi în familie.

Înţelegerea profundă a provocărilor societale, empatia şi compasiunea pe care le manifestă trebuie valorificate şi în actul politic. Avem nevoie de motivaţia, energia şi viziunea dvs pentru conturarea unor politici publice mai eficiente, care să conducă la bunăstare socială şi la consolidarea unei societăţi juste şi echitabile.

ADVERTISING

Prin performanţele remarcabile în politică şi în administraţia publică, depăşiţi bariere în fiecare zi, invalidând stereotipurile de gen şi prejudecăţile. Astfel, reprezentaţi veritabile modele pentru tinerele din România, demonstrând că femeile pot fi lideri de succes, iar opiniile şi ideile lor sunt cruciale în procesul decizional", afirmă şeful statului.

El se declară bucuros că PNL a înţeles necesitatea promovării femeilor în politică şi în administraţie, arătând că acest fapt este dovedit şi prin nominalizarea unui număr mai mare de doamne pentru a deţine portofolii ministeriale.

"Sprijinirea femeilor pentru a ocupa poziţii de conducere la cel mai înalt nivel în stat, în Guvernul şi în Parlamentul României, precum şi în alte instituţii centrale reprezintă un imbold şi o sursă de inspiraţie. Este important ca asigurarea echităţii şi egalităţii de gen să devină o practică la nivelul întregii societăţi şi încurajez Partidul Naţional Liberal să dea semnale tot mai puternice în favoarea respectării şi promovării drepturilor femeilor", spune Iohannis.

ADVERTISING

Şefa femeilor liberale: Avem exemple de ”aşa nu”, când respectarea regulilor poate fi impusă doar apelând la 112

La rândul său, şefa Organizaţiei Femeilor Liberale, Nicoleta Pauliuc, a declarat că s-a întrebat de ce nu intră mai multe femei în politică, adăugând că nu trebuie aruncată mereu vina pe bărbaţi.

Ea a menţionat că există exemple de ”aşa nu” în Parlamentul României, când argumentele sunt înlocuite de ţipete şi respectarea regulilor poate fi impusă doar sunând la 112.

“M-am întrebat adesea de ce nu intră mai multe femei în politică şi am realizat că nu trebuie să aruncăm vina, nu mereu cel puţin, pe bărbaţi şi este esenţial ca noi, doamnele, să ne susţinem reciproc. Şi nu doar pentru că suntem femei.

Avem şi exemple de «aşa nu», chiar în Parlamentul României, când argumentele şi echilibrul sunt înlocuite cu ţipete şi limbaj suburban şi când respectarea regulilor poate fi impusă doar apelând la 112”, a afirmat Nicoleta Pauliuc. 

Ea consideră că femeile trebuie să se implice mai mult în politică pentru a creşte calitatea vieţii. 

“Dincolo de aceste excepţii, doamnele sunt profesoare excelente, medici de excepţie, jurişti foarte buni şi, spun eu, cred că şi dvs simţiţi acelaşi lucru, este valabil acest principiu şi în politică.

Da, trebuie să ne implicăm mai mult, nu pentru a demonstra că putem, ci pentru a schimba cu adevărat lucrurile în bine, pentru a creşte calitatea vieţii. Am spus întotdeauna că în Parlament fac legi pentru viaţă. Vă propun, dragele mele, să facem legi sau să facem politică pentru viaţă”, a mai transmis şefa femeilor liberale. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇