Iohannis, pregătit să promulge noile legi ale Justiției, pe care le consideră „bune” (Video)

Iohannis, pregătit să promulge noile legi ale Justiției, pe care le consideră „bune” (Video)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că noile legi ale justiţiei care au fost adoptate recent de Parlament sunt bune şi a arătat că le va promulga dacă vor trece de Curtea Constituţională a României (CCR).

„MCV ţine foarte mult de felul cum vor fi evaluate noile legi ale justiţiei şi aici cred că putem să fim optimişti. Sunt legi bune care au ieşit acum din Parlament. Sigur, mai sunt câteva proceduri până când vor fi promulgate, dar sper să nu dureze foarte mult, în paralel însă deja pot începe primele evaluări pe aceste legi şi dacă evaluările vor fi pozitive aşa cum mă aştept eu, de exemplu, atunci putem în mod real să ne aşteptăm la ridicarea MCV-ului şi intrarea în mecanismul general de stat de drept care a fost instituit pentru toate statele membre”, a spus şeful statului, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European.

Declarații de presă – Bruxelles, 20.10.2022

LIVE 🔴 Președintele României 🇷🇴, Klaus Iohannis, susține declarații de presă înaintea participării la reuniunea Consiliului European 🇪🇺 de la Bruxelles

Publicată de Administrația Prezidențială a României pe Joi, 20 octombrie 2022

Preşedintele Iohannis a fost întrebat dacă există semnale privind un raport pozitiv al Comisiei Europene pentru ridicarea MCV, în contextul în care Olanda condiţionează accesul României la spaţiul de liberă circulaţie de ridicarea acestui mecanism.

ADVERTISING

Reamintim că parlamentul olandez a adoptat, joi, o rezoluţie care spune că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen.

Iar USR, Forţa Dreptei și Avocatul Poporului au anunțat că atacă la CCR Legile Justiţiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇