Iohannis îi cheamă la consultări pe liderii coaliției

Iohannis îi cheamă la consultări pe liderii coaliției

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri, la Cotroceni, pe liderii coaliţiei de guvernare pentru consultări pe tema grevei din învăţământ.

Administraţia Prezidenţială a confirmat informaţia apărută mai întâi pe surse şi a precizat că întâlnirea este programată la ora 12:00.

Liderul UDMR Kelemen Hunor este la Cluj-Napoca, astfel că este posibil să nu participe la întâlnire.

În vederea rezolvării grevei generale din învăţământ, Kelemen Hunor va susţine propunerea comună care se va discuta miercuri, la întâlnirea organizată de preşedintele Iohannis, au menţionat surse citate de Agerpres.

ADVERTISING

Marţi, şeful statului s-a întâlnit cu o delegaţie a liderilor sindicatelor din Educaţie, după ce mii de angajaţi din sistem au protestat la poarta Cotroceniului.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, la întâlnirea cu liderii sindicatelor din Educaţie, disponibilitatea de a garanta, ca mediator, încheierea unui acord politic pentru rezolvarea revendicărilor salariale, a informat Administraţia Prezidenţială.

Mai exact, șeful statului le-a spus liderilor sindicali că el va gira că orice acord vor face cu Guvernul va fi respectat. Însă nimic mai mult, iar oferta de la Guvern nu este destul pentru a potoli furia celor ieşiţi în stradă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Miile de protestatari de la Cotroceni au scandat „Nu cedăm” și chiar „Demisia”, după ce liderii sindicali s-au întors cu promisiunea șefului statului.

Iată cum s-a desfășurat protestul de marți - Profesorii au protestat în toată țara. Nici Guvernul, nici Iohannis nu i-au convins să oprească greva: „Nu cedăm! Demisia!” (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇