Iohannis anunță primele evenimente publice ale anului, după ce a fost dat dispărut la Poliție

Iohannis anunță primele evenimente publice ale anului, după ce a fost dat dispărut la Poliție

Administrația Prezidențială a anunțat vineri primul eveniment public la care participă Klaus Iohannis în 2024, la mai bine de trei săptămâni de la începutul noului an.

Astfel luni, 22 ianuarie, șeful statului îl va primi la Cotroceni pe premierul Vietnamului, Pham Minh Chinh. Evenimentul va avea loc la ora 15:00 și va dura mai puțin de o oră, urmând ca la 16:00 Iohannis să primească ambasadorii mai multor state (Brazilia, Marea Britanie, Grecia, Armenia, Azerbaidjan, Tunisia și Japonia).

După niciunul dintre evenimente nu vor fi susținute declarații publice, potrivit agendei.

ADVERTISING

Vizita premierului Vietnamului fusese anunțată în urmă cu 3 zile și de ambasadoarea României în Vietnam, Cristina Romila.

Anunțul Administrației Prezidențiale vine după ce absența lui Iohannis din spațiul public, mai ales în condițiile în care există multă nemulțumire socială, cu proteste masive ale transportatorilor, fermierilor sau personalului medical, și amenințări cu greve generale în mai multe domenii.

Criticile la adresa președintelui pe acest subiect au culminat joi cu o acțiune a unui deputat AUR, care l-a declarat dispărut la Poliție.

ADVERTISING

Ultimul eveniment public din agenda președintelui avusese loc pe 18 decembrie anul trecut. De atunci, activitatea șefului statului a fost consemnată doar prin mesaje scrise de Crăciun și Anul Nou, semnări de decrete sau solicitări de reexaminare trimise Parlamentului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇