Iohannis a transmis din Argentina ce crede despre supraimpozitarea salariilor mai mari decât al lui

Iohannis a transmis din Argentina ce crede despre supraimpozitarea salariilor mai mari decât al lui

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat marţi la Buenos Aires despre discuţiile din coaliţie privind supraimpozitarea salariilor care depăşesc remuneraţia şefului statului, că este o problemă sistemică şi nu poate fi rezolvată cu măsuri punctuale.

„Cred că între timp ar fi un număr considerabil mai mare care au salariul mai mare decât preşedintele, dar asta sigur că este o problemă sistemică şi nu cred că poate fi rezolvată prin măsuri punctuale. Trebuie să avem o discuţie aşezată, aprofundată pentru a garanta sustenabilitatea sistemului de impozitare. Aşa măsuri scoase cu penseta dintr-un pachet posibil pot fi discutate.

ADVERTISING

Evident, toate trebuie să fie discutate, dar eu mă aştept de la coaliţie să vină cu o soluţie integratoare. Dacă vrem să umblăm la salarii şi impozitare, ok, dar hai să o facem pe tot sistemul, să îl reaşezăm şi să căutăm ceea ce se numeşte sustenabilitate şi echitate socială”, a răspuns Iohannis.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a propus luni, în coaliţia de guvernare, impozitarea progresivă a veniturilor care depăşesc salariul preşedintelui, respectiv 25.000 de lei, măsură care ar urma să se aplice atât la stat, cât şi la privat.

ADVERTISING

Ministerul Finanţelor trebuie să vină cu o analiză, într-o săptămână, privind impactul unei astfel de măsuri.

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat marți discuția, dar a nuanțat, susținând că nu ar fi vorba despre o supraimpozitare, ci despre impozitarea anumitor venituri. El a precizat că pachetul de masuri nu va intra în vigoare de la 1 mai, care este săptămâna viitoare.

„Nu avem cum să luăm această decizie până când Ministerul de Finanţe nu va prezenta o analiză clară”, a arătat şeful Executivului.

ADVERTISING

Citește și un editorial marca Spot despre turneul lui Iohannis în America Latină - În absența președintelui


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇