Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, spune că va continua proiecte începute de Vlad Voiculescu, însă mandatul este al ei

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, spune că va continua proiecte începute de Vlad Voiculescu, însă mandatul este al ei

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a făcut primele sale declarații oficiale după ocuparea funcției, miercuri seară, la scurt timp după depunerea jurământului.

„Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorităţi: în primul rând, atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate.

În cadrul PNRR am propus investiţii de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiţii, implementate corect, pot să facă pentru oameni diferenţa între viaţă şi moarte, între a primi un tratament adecvat în ţară şi a trebui  să meargă în străinătate, diferenţa între demnitate şi disperare.

ADVERTISING

În al doilea rând, creşterea accesului la servicii medicale de bază (...)

În al treilea rând, reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate", a afirmat Mihăilă, miercuri seară, într-o conferinţă de presă.

Noul ministru al Sănătății spune că, pentru creşterea accesului la servicii medicale, a prevăzut investiţii de 330 de milioane de euro în asistenţa medicală prespitalicească. Ea a explicat că a treia prioritate este reforma managementului spitalelor.  

"Pentru asta vom continua concursurile la casele judeţene de asigurări de sănătate şi preşedintele CNAS va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie unul de succes”, a declarat Mihăilă.

ADVERTISING

Ea a precizat că va continua, de asemenea, demersul privind numirea de manageri ai spitalelor.   

Aceasta a menţionat că va continua "fără ezitare" proiectele începute în mandatul lui Vlad Voiculescu.   

"Am venit aici să fac treabă şi am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu”, a mai afirmat noul ministru.

”O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna doctor Moldovan vor rămâne alături de noi și mă aștept ca, cu ajutorul lor, să nu existe mari fracturi în cele două metode de a gestiona criza Covid”, a mai spus Ioana Mihăilă.

ADVERTISING

Noul ministru al Sănătății susține că nu va „șterge cu buretele” proiectele începute de Vlad Voiculescu, dar a ținut să precizeze: „acesta este mandatul meu”.

„Nu pot să spun că voi șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-am avut împreună cu Vlad Voiculescu, dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății, iar mandatul este al meu”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă (USR-PLUS), a depus miercuri jurământul, la Palatul Cotroceni. Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis i-a spus că va avea de rezolvat foarte multe probleme, iar Guvernului i-a cerut să o sprijine.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și este medic primar endocrinolog.

În prezent, ea este secretar de stat în Ministerul Sănătății, fiind numită în această funcție la începutul anului 2021.

Medicul a lucrat până în 2018 în cadrul unei clinici din Oradea, conform prezentării de pe pagina oficială a PLUS. În iunie 2019, Mihăilă a fost aleasă să conducă PLUS Bihor.

Ioana Mihăilă este căsătorită și are doi copii.

Iohannis, după schimbarea lui Vlad Voiculescu: Miniștrii să rezolve crize, nu să provoace unele noi

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇