Încrederea românilor în Rusia s-a prăbușit. O susțin însă votanții AUR și destul de mulți tineri (Sondaje INSCOP)

Încrederea românilor în Rusia s-a prăbușit. O susțin însă votanții AUR și destul de mulți tineri (Sondaje INSCOP)

Nivelul de încredere de care se mai bucură Rusia în societatea românească s-a înjumătățit în ultimul an, mai ales din cauza impactului pe care l-a avut războiul declanșat de Kremlin în Ucraina, arată INSCOP.

Astfel, dacă anul trecut 16-18% dintre repondenții la sondajele INSCOP declarau că au încredere în Rusia, în aprilie 2022 nivelul s-a prăbușit la 7,5%, scrie într-o postare pe Facebook Remus Ștefureac, director INSCOP și președintele Grupului de Gândire Strategică.

”În ceea ce privește profilul celor care mai au încredere multă și foarte multă în Rusia, se remarcă procente ceva mai mari de încredere în rândul votanților AUR și la nivelul populației tinere (18-29 în special) care și înainte de război a fost ceva mai expusă la propaganda rusă”, precizează acesta.

ADVERTISING

Însă, chiar și în cadrul acestor categorii, nivelul încrederii în Rusia a coborât vertiginos până spre jumătate, spune Ștefureac:

  • Votanți AUR: De la peste 20% la circa 14%
  • Tineri de 18-29 de ani: De la peste 30% la circa 12%
inscop-rusia
Foto: Facebook / Remus Ștefureac

Datele sunt extrase din mai multe sondaje de opinie realizate de INSCOP Research , mai exact din cele 4 editii ale sondajului ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”, precizează acesta.

Prabusirea increderii romanilor in Rusia din Martie 2021 pana in aprilie 2022. Razboiul declansat de Rusia impotriva...

Publicată de Remus Ioan Stefureac pe Joi, 14 aprilie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇