Înalta Curte obligă Biroul Electoral Central să-l primească pe reprezentantul PMP

Înalta Curte obligă Biroul Electoral Central să-l primească pe reprezentantul PMP

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis, marţi, o contestaţie depusă de Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi a decis ca formaţiunea să aibă un un reprezentant în Biroul Electoral Central (BEC).

Pe 16 martie, la constituirea Biroului Electoral Central, a fost respinsă cererea PMP de a avea un reprezentant în cadrul Biroului, în persoana Danielei Ruxandra Mihai.

Motivul invocat de BEC a fost că, în Registrul partidelor politice, Cristian Diaconescu este cel care apare ca preşedinte al PMP, în timp ce adresa prin care se solicita propunerea de desemnare a reprezentantului partidului era semnată de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca.

ADVERTISING

PMP a atacat decizia BEC la Instanţa supremă, având câştig de cauză.

„Cu majoritate: Admite contestaţia formulată de contestatorul Partidul Mişcarea Populară. Anulează în parte Procesul verbal nr.1 PV/BEC 2024 din data de 16.03.2024 emis de intimatul Biroul Electoral Central, în ceea ce priveşte respingerea propunerii făcute de Partidul Mişcarea Populară, de completare a Biroului Electoral Central cu reprezentantul contestatorului. Dispune completarea Biroului Electoral Central cu reprezentantul desemnat de contestatorul Partidul Mişcarea Populară. Definitivă. Cu opinia separată a doamnei judecător Tămagă Elena Diana în sensul respingerii contestaţiei, ca nefondată", se arată în decizia instanţei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reamintim că PMP a mai câştigat marţi, alături de USR şi Partidul Forţa Dreptei, un alt proces cu BEC, obţinând în instanţă constituirea Alianţei Dreapta Unită.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇