Imagini cu ambasadoarea României la New Delhi dansând pe muzică indiană, devenite virale (Video)

Imagini cu ambasadoarea României la New Delhi dansând pe muzică indiană, devenite virale (Video)

Imagini cu ambasadoarea României la New Delhi Daniela Sezonov Ţane dansând pe muzică tradiţională indiană cu ocazia unei sărbători au fost distribuite pe reţelele sociale.

La eveniment au fost de altfel prezenţi mai mulţi ambasadori, care au dansat şi ei. La preluarea funcţiei, în urmă cu mai puţin de doi ani, ea afirma că s-a îndrăgostit de India după descoperirea Vedelor şi Upanişadelor, prin intermediul operei poetice a lui Mihai Eminescu şi a optat pentru studiul limbii hindi şi al literaturii şi filosofiei indiene la Universitatea Bucureşti.

ADVERTISING

„M-am întors la India-Mamă”, afirma diplomatul, care a mai deţinut funcţii în cadrul Ambasadei României în India.

Potrivit imaginilor ambasadoarea şi ceilalţi invitaţi din partea ambasadelor au dansat pe muzică tradiţională cu ocazia sărbătorii Baishakhi.

La sărbătoare au fost mai mulţi ambasadori, fiind distribuite imagini cu ei dansând sau bătând din palme în ritmul muzicii.

„M-am îndrăgostit de India după descoperirea Vedelor şi Upanişadelor, prin intermediul operei poetice a lui Mihai Eminescu şi am optat pentru studiul limbii hindi şi al literaturii şi filosofiei indiene la Universitatea Bucureşti, făcând parte din primul grup de studenţi cunoscători de hindi din România post-comunistă. În 1992 am primit o bursă a guvernului indian pentru aprofundarea studiului limbii hindi, la Kendriya Hindi Sansthan (Institutul Central de Hindi) din Agra, lucru care m-a făcut să descopăr India la vârsta de 22 de ani”, afirmă ambasadoarea, potrivit site-ului MAE.

Între 2000-2004 a lucrat la Ambasada României din New Delhi, cu gradul diplomatic de secretar III, apoi de secretar II, ocupându-se de domeniile culturii, educaţiei şi politic.

ADVERTISING

„Pe durata misiunii mele în India, am descoperit frumuseţea şi dificultatea muncii în domeniul umanitar şi m-am hotărât să fac seva (voluntariat, în pură tradiţie indiană) în folosul semenilor mei aflaţi în durere şi nevoi. Astfel, din 2005 până în 2011 şi apoi între 2014-2015, am părăsit confortabila viaţă de diplomat în favoarea muncii de teren în misiunile Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR)”, afirma diplomatul la numirea ca ambasador.

„Acum cercul s-a închis şi, după 17 ani de peregrinări şi lecţii de viaţă, m-am întors la India-Mamă”, declara Daniela Sezonov Ţane.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în iulie 2021 Decretul privind acreditarea Danielei-Mariana Sezonov-Ţane, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica India şi în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Populară Bangladesh şi în Republica Federală Nepal, cu reşedinţa la New Delhi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇