Vor mai trimite americanii trupe suplimentare în România? Cum răspunde ambasadoarea SUA la București (Video)

Vor mai trimite americanii trupe suplimentare în România? Cum răspunde ambasadoarea SUA la București (Video)

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Kathleen Kavalec susține că România a jucat un rol important în asistenţa umanitară acordată Ucrainei, iar empatia şi generozitatea de care românii au dat dovadă faţă de vecinii lor au fost exemplare, lucru apreciat de refugiaţii ucraineni. Totodată, SUA evaluzează permanent nevoia suplimentării trupelor americane staționate la noi în țară, în contextul războiului din Ucraina.

„Mulţi refugiaţi ucraineni mi-au spus cât de mult au apreciat sprijinul şi cum acest lucru a îmbunătăţit modul în care văd România. Cred că în viitor, îmi imaginez, România şi Ucraina vor deveni mai apropiate, datorită acestor legături umane şi acestor noi legături comerciale”, spune diplomatul american, într-un interviu acordat Agerpres.

ADVERTISING

Aceasta mai arătat că priorităţile mandatului ei de ambasador vor fi securitatea, schimburile comerciale şi investiţiile, dar şi democraţia şi statul de drept.

Kathleen Kavalec susține, de asemenea, că SUA evaluzează permanent nevoia suplimentării trupelor americane staționate la noi în țară, în contextul războiului din Ucraina: „Cred că în prezent avem peste 3.000 de militari americani, iar acum avem Divizia 101. Vor pleca în curând, dar vor fi înlocuiţi de Divizia 10 de munte. Cred că, în mare, va fi acelaşi contingent. Cu siguranţă va fi un flux de trupe în această perioadă şi vom evalua în mod constant nevoia de trupe suplimentare. Ştiţi că suntem parte din NATO şi alte ţări, în special Franţa, şi-au mărit, de asemenea, prezenţa (militară - n.r.) aşa că vom colabora cu aliaţii pentru a afla unde putem consolida forţele de apărare şi descurajare”, a mai precizat diplomatul american pentru sursa citată.

Ambasadorul SUA la Bucureşti: România, rol important privind asistenţa umanitară pentru Ucraina

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇