Ambasadorul SUA în România a sosit la București (Foto)

Ambasadorul SUA în România a sosit la București (Foto)

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, a sosit la Bucureşti, a anunţat instituția.

Aceasta urmează să îşi prezinte în zilele următoare scrisorile de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis şi se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă şi cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

”Ambasadorul desemnat al Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a sosit astăzi la Bucureşti. În următoarele zile, ambasadorul desemnat Kavalec va prezenta scrisorile de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis şi se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă şi cu ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu”, a anunţat Ambasada SUA, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

Plenul Senatului american a confirmat-o, în decembrie, pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec.

Kathleen Ann Kavalec, diplomat de carieră care a supravegheat programe majore de asistenţă ale SUA în străinătate şi care în prezent este şeful Misiunii OSCE în Bosnia şi Herţegovina, a fost nominalizată în luna iunie de preşedintele american Joe Biden pentru funcţia de ambasador în România.

Anterior, ea a fost secretar adjunct în Biroul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice. Înainte de asta, Kavalec a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Ruseşti şi adjunctul şefului Misiunii SUA UNESCO în Paris.

ADVERTISING

Kavalec a supravegheat programe majore de asistenţă ale SUA în străinătate, în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în Biroul European şi director pentru prevenirea conflictelor în Oficiul de Coordonare pentru Reconstrucţie şi Stabilizare.

Ambasadorul desemnat al 🇺🇸 Statelor Unite ale Americii în 🇷🇴 România, Kathleen Kavalec, a sosit astăzi la Bucureşti. În...

Publicată de U.S. Embassy Bucharest pe Joi, 9 februarie 2023

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇