Prima femeie ambasador SUA în România a fost confirmată de Senat. Cine e Kathleen Kavalec

Prima femeie ambasador SUA în România a fost confirmată de Senat. Cine e Kathleen Kavalec

Senatul SUA a confirmat-o joi pe Kathleen Kavalec ca viitor ambasador american în România.

Informaţia a fost postată pe contul de Twitter Senate Press Galery şi preluată de ambasadorul Andrei Muraru. „Mai urmează un singur pas, formal, jurământul”, anunţă Muraru, pe Facebook.

Plenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec. Mai urmează un singur pas, formal, jurământul.

Publicată de Andrei Muraru pe Joi, 15 decembrie 2022

Kathleen Ann Kavalec va fi prima femeie ambasador al SUA în România

Kathleen Ann Kavalec este membră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier și ocupă în prezent funcția de șef al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, detașată de la Departamentul de Stat din 2019.

ADVERTISING

Anterior, ea a deținut funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Kavalec a fost și director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris, Franța.

Ea a supervizat programe importante de asistență externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în cadrul Biroului european și de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucție și stabilizare.

ADVERTISING

Printre celelalte misiuni îndeplinite în străinătate se numără cea de ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, precum și cea de ofițer politic la Ambasada SUA din Moscova, de două ori.

La Washington, ea a fost ofițer de management legislativ în cadrul Biroului pentru afaceri legislative și director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente.

Originară din California, Kavalec a obținut o diplomă în științe politice la Universitatea California din Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

ADVERTISING

Kathleen Ann Kavalec este laureată a numeroase premii ale Departamentului de Stat, precum și a Premiului prezidențial pentru rang.

Vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă.

Este căsătorită și are trei copii.

Adrian Zuckerman şi-a încheiat mandatul de ambasador al SUA la Bucureşti în ianuarie 2021.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇