Grindeanu explică de ce a fost adus Ponta la Guvern și dacă va reveni în PSD: E un fel de rocadă. E vorba despre o personalitate

Grindeanu explică de ce a fost adus Ponta la Guvern și dacă va reveni în PSD: E un fel de rocadă. E vorba despre o personalitate

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și vicepreședinte PSD, susține că venirea lui Victor Ponta la Guvern reprezintă o rocadă,după ce și Marcel Ciolacu a fost consilier la Palatul Victoria în mandatul său de prim-ministru.

Cât despre revenirea în PSD, Grindeanu crede că așa ar fi normal, pentru că vorbim despre ”o personalitate”.

„Este consilierul onorific al primului-ministru. Dacă el (Ciolacu - n.red.) a considerat necesar să îl ia... Se cunosc foarte bine cei doi. Eu cred că Marcel Ciolacu a fost și în postura de consilier onorific al lui Victor Ponta, dacă îmi aduc bine aminte, în perioada în care Ponta era prim-ministru. E un fel de rocadă în acest moment. În mod sigur Marcel Ciolacu știe ce plusuri îi aduce Victor Ponta”, a explicat Grindeanu, luni seara, la Digi24.

ADVERTISING

Despre reîntoarcerea lui Ponta în PSD care se va discuta în forurile de conducere.

”Eu îl știu pe Victor din perioada Tineretului Social Democrat, la începutul anilor 2000 și apoi fiecare cu funcțiile pe care le-am avut. Este un om de stânga, nu poți să spui despre Victor că e de altă factură.

E un om de stânga, care, din perspectiva anului 2024, sunt convins că pe ceea ce înseamnă un candidat al stângii... am spus, după 20 de ani de candidat și de președinte de dreapta, România are nevoie de un președinte de stânga. Asta înseamnă închegarea tuturor vectorilor pe această parte stângă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din această perspectivă, eu cred că este un lucru bun. (...)

(Revenirea) nu ține de mine. Dacă eram președinte la Timiș, nici măcar acolo nu mai sunt, aș fi supus în birou, fiind totuși vorba despre un fost președinte PSD. Nu este decizia personală doar a lui Ciolacu sau doar a lui Grindeanu. E vorba despre o personalitate, un fost președinte, un fost candidat la funcția de președinte, care a fost exclus din partid odată cu mine, în 2017, și care m-a și susținut atunci”.

Fostul premier Victor Ponta a fost numit de Marcel Ciolacu, actualul prim-ministru, consilier onorific în domeniul relaţiilor economice internaţionale.

ADVERTISING

Funcțiile onorifice nu sunt remunerate, astfel că Ciolacu nu crește cu această numire bugetul de salarii. Decizia spune însă multe la nivel politic.

Victor Ponta a explicat ce are de gând să facă în noul său post: ”Dacă am ocazia să fac ceva concret, nu mă mulţumesc să stau pe margine bosumflat şi să critic tot. Dacă pot să fiu într-o echipă în care sunt apreciat, nu trebuie să fiu eu Căpitan - ştiu să joc şi în atac, şi în apărare.

Dacă şi haterii mei spun că am fost cel mai bun premier pentru zona economică, de ce să nu aplic ce am învăţat atunci şi, în plus, ce am văzut în ultimii ani, în zona privată (unde ar trebui să lucreze măcar puţin toţi cei care conduc mari instituţii publice)”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇