George Simion peţeşte PMP în numele AUR. Ce spun Cristian Diaconescu şi Marius Lulea despre o eventuală alianţă

George Simion peţeşte PMP în numele AUR. Ce spun Cristian Diaconescu şi Marius Lulea despre o eventuală alianţă

Şeful PMP, Cristian Diaconescu, l-a invitat, joi seara, pe liderul AUR, George Simion, să participe la o ședință a Consiliului Național organizată pe Zoom, înainte de congresul din acest weekend.

La întâlnire au participat doar o parte dintre liderii de filiale, în contextul în care 41 dintre cele 49 au votat organizarea sâmbătă a unui congres la care șefia partidului ar urma să fie preluată de Eugen Tomac, promotorul unei fuziuni cu PNL, relatează G4Media.

Conform sursei citate, care a publicat și înregistrări video și audio din timpul discuțiilor purtate pe Zoom, George Simion ar fi propus ca Partidul Mișcarea Populară să facă o fuziune sau o alianță cu AUR, după ce anterior le promisese celor de la PMP că îi va ajuta să facă grup parlamentar transferând 14 parlamentari AUR la partidul condus de Cristian Diaconescu.

Șah mat grupului Tomac&asociațiiCristian Diaconescu, președintele PMP, l-a invitat pe George Simion, co-președinte...

Publicată de Iliescu Catalin Lucian pe Joi, 17 februarie 2022

Într-o postare pe Facebook, Dorin Marius Lulea, unul dintre fondatorii AUR, susține că ”este fals că AUR face alianță cu cineva”.

ADVERTISING

”Este fals că AUR fuzionează cu cineva. Este fals că din AUR ar pleca 14 parlamentari. Este fals că AUR face înțelegeri ascunse cu PSD, PNL, USR, PMP, Pro România sau orice alt partid toxic creat de sistem”, a scris, printre altele, Lulea pe Facebook.

lulea
Foto: Facebook/Lulea Marius Dorin

Contactat de SpotMedia.ro, președintele PMP Cristian Diaconescu ne-a declarat următoarele:

”George Simion a transmis ideea că ar dori să facă un pol conservator și că din poziția sa dorește să se delimiteze de aspectele care țin de ce a apărut în spațiul public, de ce consideră ei ca fiind extremism, radicalism, antieuropenism etc.

ADVERTISING

A propus să intre în negocieri pentru acest pol conservator cu PMP.

Deoarece un grup din PMP organizează în 24 de ore un congres, prin care dorește să mă elimine de la conducerea acestui partid, eu i-am spus dlui Simon că acest mesaj să îl transmită direct partidului, pentru ca partidul să decidă, într-un fel sau altul, dacă dorește să se asocieze cu ideea și propunerile dlui Simion.

Cei care vor să organizeze congresul au boicotat Consiliul Național convocat de mine, deci a fost o discuție informală, nu putea fi luată niciun fel de decizie.

ADVERTISING

Oamenii au primit mesajul, li s-a părut interesant. Modul în care vor proceda în continuare deja este o chestiune care depinde de ceea ce se va întâmpla mâine la congres.

Eu personal nu aveam cum și nu am făcut absolut niciun fel de angajament, pentru că nu aveam nici mandat din partea partidului și nici, evident, calitatea de a avea opțiuni din acest punct de vedere”.

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇