Geoană - președinte zice că va merge în deplasări cu avioane pline cu oameni de afaceri, iar premierul și guvernul vor fi cu contract

Geoană - președinte zice că va merge în deplasări cu avioane pline cu oameni de afaceri, iar premierul și guvernul vor fi cu contract

Candidatul la alegerile prezidenţiale Mircea Geoană spune că doctrinar se poziţionează undeva într-o zonă de centru radical şi promite că va fi cel mai pro-business preşedinte din istoria României. De asemenea, Geoană spune că nu va numi niciun prim ministru și niciun guvern, fără un contract de guvernare.

„În clipa de faţă, vreau să vă spun că sunt undeva într-o zonă oarecum de centru radical. Eu voi fi cel mai pro-business preşedinte din istoria României. Pentru că dacă nu ai economie ţeapănă, dacă nu o să aduci bani... o să fie avioane pline cu oameni de afaceri care vor merge cu mine în delegaţii şi în deplasări, câştigând contracte şi aducând investiţii. Asta trebuie să facă un preşedinte”, a declarat Geoană la Ştirile ProTV, despre orientarea sa doctrinară în campania pentru prezidenţiale. 

ADVERTISING

El a precizat că este „şi cel mai social liberal în economie, foarte social, pentru că am cea mai mare rată de sărăcie din Europa”, dar și „foarte conservator, pe nişte valori, sunt şi modern şi progresist pe alte valori. În clipa de faţă eu cred că mă adresez tuturor românilor”.

Guvern cu contract

În ce privește guvernarea, Geoană zice că la el, lucrurile sunt foarte simple: are o viziune pentru România, un angajament pentru România şi nu va numi niciun prim-ministru şi niciun Guvern fără un contract de guvernare.

„La mine lucrurile sunt foarte simple. Eu am o viziune pentru România, am un angajament pentru România, în patru mari axe, o să îl fac public în curând şi nu voi numi niciun prim-ministru şi niciun Guvern dacă nu vom avea un contract de guvernare.

ADVERTISING

Eu, dacă câştig alegerile prezidenţiale, pe un proiect politic, care este un proiect de schimbare adevărată, înseamnă că am primit un mandat din partea a milioane de cetăţeni, mult mai multe milioane decât la orice alte alegeri şi atunci o să am o discuţie directă, de negociere, cu cei care vor forma viitorul guvern sau viitoarele guverne (..) o discuţie foarte clară, care sunt lucrurile pe care şi voi vă angajaţi, în schimbul nominalizării mele, că le veţi face pentru ţară. Şi prin mine îşi iau un angajament faţă de ţară”, a spus Geoană, adăugând că ştie administraţie şi ştie să îi tragă la răspundere.

ADVERTISING

Întrebat dacă Marcel Ciolacu ar putea fi o propunere de premier, Mircea Geoană a arătat că „cel mai bine este să respectăm votul oamenilor”.

„Nimeni nu face 50% în România, preşedintele, conform Constituţiei, are dreptul de a alege din mai multe formule şi nu vreau să mă duc în zona de speculaţie, cine şi ce, pentru că trebuie să vedem se va întâmplă la alegerile prezidenţiale şi parlamentare”, a mai spus Geoană.

Neamurile nu ți le alegi

Mircea Geoană a răspuns și la întrebarea dacă este afectat de situația în care se află cumnatul său, Ionuţ Costea, fost preşedinte Eximbank, dat în urmărire internaţională, după ce a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru mită.

”Răspunsul este format din trei puncte. Unu, neamurile nu ţi le alegi, fiecare este responsabil pentru faptele sale. Doi, nimeni nu este deasupra legii şi trei, niciun fel de clemenţă, pentru nimeni, poate fi din familia mea sau din altă parte, ca preşedinte niciun fel de clemenţă, cine a încălcat legea trebuie să plătească şi fiecare este responsabil pentru deciziile sale”, a spus Mircea Geoană.

Mesajul la lansare: Haideți să renaștem împreună!

Mircea Geoană şi-a anunţat oficial, miercuri, intrarea în cursa pentru Cotroceni, printr-un mesaj video postat pe Facebook.

Anunţul vine la o zi după ce s-a retras din funcţia de secretar general adjunct al NATO şi a fost decorat cu Ordinul „Serviciul Merituos”, în semn de recunoaştere a „excepţionalei activităţi în slujba Alianţei Nord-Atlantice”.

Mesajul cu care și-a lansat candidatura a fost următorul:

„Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată!

Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună.

România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism.

Haideți să renaștem împreună!"


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇