Gabriela Firea: Este mult mai periculos să nu se prezinte lumea la vot, pentru că uitaţi ce se întâmplă

Gabriela Firea: Este mult mai periculos să nu se prezinte lumea la vot, pentru că uitaţi ce se întâmplă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte al PSD, a declarat, joi seară, că ideal ar fi fost ca alegerile locale să fie amânate până în primăvara anului 2021, dar crede că nu este periculos ca lumea să meargă la vot, ci mai degrabă este periculos ca oamenii să nu voteze. Firea a afirmat despre USR că nu mai are niciun drept să spună că luptă împotriva corupţiei, după ce nu a reacţionat ”împotriva corupţiei guvernului actual, al PNL”.

”Noi am spus, când s-a stabilit data alegerilor, că ideal ar fi să le amânăm pentru primăvara anului viitor, dar, din păcate, nu s-a dorit acest lucru, Guvernul a considerat potrivit să se organizeze în această toamnă.

ADVERTISING

Se organizează, cetăţenii au învăţat să se protejeze, se poartă mască în interior, în exterior se păstrează o distanţă fizică, într-adevăr, toată lumea are  la dispoziţie dezinfectanţi, şerveţele antibacteriene.

Practic a devenit deja un mod de viaţă. Ne obişnuim cu toţii cu acest virus”, a declarat Gabriela Firea, la antena 3, joi seară.

Viorica Dăncilă se întoarce: O susţin pe Gabriela Firea. PSD va fi din nou victorios în Bucureşti. Succes, Gabi!

Firea recomandă să se folosească toate orele zilei pentru vot, având în vedere că scrutinul electoral va decurge mai lent, din cauza măsurilor de protecţie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alegătorii sunt îndemnați să voteze pe tot parcursul zilei

Nu este mai periculos să mergi la vot, câtă vreme toţi vor respecta regulile şi anume distanţă între participanţii la vot de 1,5m, purtarea măştii, dezinfectarea.

Procesul va fi puţin mai lent, dar e important să folosim toate orele de vot. Se spune că seniorii vin mai de dimineaţă la vot şi cei tineri după-amiaza. Cred că este bine să folosim întreaga zi de vot, astfel încât să nu se producă aglomeraţie seara.

De fiecare dată când sunt alegeri, la prânz aproape că nu vine nimeni la vot pentru că este weekend, se întâlnesc familiile, iau masa împreună, se odihnesc şi aşa mai departe. Cred că anul acesta va trebui să folosim şi această perioadă de prânz”, a spus Gabriela Firea, șefa PSD București.

ADVERTISING

USR a propus ca votul să se desfășoare în două zile, iar PMP a propus să se voteze și online, dar propunerile au fost respinse de PSD.

Un live al Gabrielei Firea a fost sesizat la CNA. Ce au făcut Antena 3 şi România TV

”Nu cred că vor fi persoane speriate să meargă la vot pentru că ştiu bine că dacă se protejează nu există risc. Cred că este mult mai periculos să nu se prezinte la vot pentru că uitaţi ce se întâmplă.

Avem un Guvern care se încăpăţânează să rămână la Palatul Victoria, care a fost salvat prin moţiune de cenzură de o coaliţie pe care aş numi-o coaliţia pandemiei, formată din PNL, URS, UDMR şi PMP”, a mai declarat Firea.

Gabriela Firea a fost aleasă primar în primul mandat cu cel mai mic număr de voturi din ultimii 20 de ani, doar Firea a câştigat Primăria Bucureşti cu 171.726 voturi.

Firea își apară echipa pentru București, în frunte cu Petre Roman: Și dacă propuneam bebeluși, adversarii ar fi spus că nu vor să mănânce lapte de la sânul mamei

Firea acuză USR că nu a luptat cu PNL

Gabriela Firea a criticat actualul Guvern, despre care a spus că ”a făcut afaceri private în starea de urgenţă”, dar şi USR care ”nu a luptat şi împotriva corupţiei guvernului actual, al PNL”.

”Nu ştiu dacă era mai rău (dacă pica acest guvern - n.red.) pentru că acest Guvern a făcut ceva  inacceptabil şi anume a făcut afaceri private în starea de urgenţă. Dacă acest Guvern merită să rămână în continuare la Palatul Victoria, acest lucru cu siguranţă îl vor spune românii în decembrie, când se vor organiza şi alegeri parlamentare şi se va configura un nou Guvern.

De ce spun acest lucru? USR, spre exemplu,  nu mai are niciun drept să mai spună că luptă împotriva corupţiei, de ce nu a luptat şi împotriva corupţiei guvernului actual, al PNL, unde, nu spunem noi sau cetăţenii, spun instituţiile statului, s-au cumpărat măşti la preţ de 100 de ori mai mare, s-au cumpărat materiale sanitare foarte scumpe, s-au întâmplat evenimente nedorite în care s-au dat comisioane în afacerea Unifarm”, a mai declarat Firea.

Firea donează 100.000 de măşti şcolilor din Capitală. Nicușor Dan o acuză de ”josnicie politică” și încălcarea legii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇