Fostul ministru PSD Bodog și-ar putea păstra titlul de doctor. A câștigat în primă instanță procesul de plagiat

Fostul ministru PSD Bodog și-ar putea păstra titlul de doctor. A câștigat în primă instanță procesul de plagiat

Fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, a câștigat în primă instanță procesul în care a contestat deciziile prin care pierdea titlul de doctor.

Decizia Curții de Apel Oradea nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs.

”Admite acţiunea în contencios administrativ, astfel cum a fost precizată de reclamantul Bodog Florian Dorel, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educației și Cercetării şi în consecinţă: Dispune anularea atât a Ordinului de ministru prin care a fost retras titlul de doctor în domeniul management, acordat reclamantului de către Universitatea de Vest din Timişoara, cât şi a Deciziei emisă de C.N.A.T.D.C.U., din cadrul Direcţiei Generale de Învăţământ Universitar a Ministerului Educaţiei Naţionale”, se arată pe site-ul Curții de Apel Oradea.

ADVERTISING

În 2019, Florian Bodog a rămas fără titlul de doctor în Management după ce Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că acesta și-a plagiat teza de doctorat.

Plagiatul a fost semnalat public de PressOne.ro în 2017, care preciza că Bodog a copiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice, intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare” şi susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Două dintre cărțile din care a copiat masiv sunt semnate, una, de un consilier personal de-al său − decanul unei facultăţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar alta, de o colegă − conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea.

Doctoratul în Ştiinţe Economice este cel de-al doilea titlu științific de doctor pe care îl deține Bodog, primul fiind cel în Științe Medicale, obţinut în 2001 la Universitatea din Oradea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇