Fostul deputat UDMR care a fugit în Ungaria când a fost condamnat a mers la Congres. Partidul i-a urat: Bine ai venit acasă, Attila!

Fostul deputat UDMR care a fugit în Ungaria când a fost condamnat a mers la Congres. Partidul i-a urat: Bine ai venit acasă, Attila!

Fostul deputat fugar Marko Attila a mers sâmbătă la Congresul UDMR, după achitarea sa în dosarul ANRP.

Partidul a postat pe Facebook mai multe fotografii cu primirea călduroasă, adăugând mesajul „Bine ai venit acasă. Attila!”.

Isten hozott haza, Attila!📷 Kiss Gábor és Bethlendi Tamás

Publicată de RMDSZ pe Sâmbătă, 29 aprilie 2023

Amintim că la Congresul UDMR unde a fost reales președinte vicepremierul Kelemen Hunor au fost prezenți în prima zi și au susținut discursuri și premierul Nicolae Ciucă și șeful PSD Marcel Ciolacu, iar președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care a felicitat formațiunea.

ADVERTISING

În ce-l privește pe Marko Attila, acesta a fugit din țară în 2015 și pe numele său a fost emis un mandat european de arestare după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul ANRP, în care fosta şefă a instituţiei Crinuţa Dumitrean era acuzată că a primit o mită de 400.000 euro de la omul de afaceri Horia Simu pentru a-i aproba despăgubiri supraevaluate pentru un teren de 25 de hectare din Constanţa.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus, joi, achitări pe linie în acest dosar, anulând condamnările aplicate de Curtea de Apel Bucureşti, după ce faptele s-au prescris.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇