Florin Călinescu e al 9-lea candidat la Primăria Capitalei. Vezi parcursul său politic, de la PNL la Partidul Verde

Florin Călinescu e al 9-lea candidat la Primăria Capitalei. Vezi parcursul său politic, de la PNL la Partidul Verde

Florin Călinescu a intrat și el în cursa pentru Primăria Capitalei. Candidatura a fost depusă pe ultima sută de metri și în absența actorului, care ”a fost reținut de o problemă de familie”.

”Târziu în noapte am depus candidatura pentru președintele nostru Florin Călinescu, care de astăzi intră în cursa electorală pentru a câștiga Primăria Capitalei. Din păcate, Florin nu a putut fi alături de noi, o problemă de familie l-a reținut.

Și-ar fi dorit astăzi să fie aici, dar fiți fără griji, el o să iasă în stradă alături de această echipă minunată de consilieri, să construim împreună metropola verde București-Ilfov, un proiect unic, care își propune să facă din București și din Ilfov o singură comunitate, așa cum e normal, și un proiect care e generat și are la bază doctrina verde”, a anunțat marți prim-vicepreședintele acestui partid, Cristian Vlad Soare.

ADVERTISING

”Suntem un partid tânăr, cu oameni care n-au făcut politică”. Florin Călinescu are 64 de ani și a fost în PNL

Soare a făcut apel la cetățeni să ”treacă pe verde”, susținând că Partidul Verde e format din oameni care nu au mai făcut politică.

”Suntem Partidul Verde, un partid tânăr, un partid nou, format doar din profesioniști, din oameni care n-au făcut politică, alaturi de Florin Călinescu viitorul primar al Capitalei, un om deosebit care sigur reprezintă o opțiune pentru bucureșteni. Veniți alături de noi, treceți pe verde!”, a conchis Soare.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/soare.vladcristian/videos/10221122853635433/?__xts__[0]=68.ARBSfiTbjM6L1y0gQSqe1mi-75sxLB9IWv16Lz_YM3_fVS507ka3iR1BFrOHfYc6W1bPlxzEW6iWsCXgmTCcobudek-Sc0CAvhU6mQ0r-n8oX59iAde61IEp0wFrtEFLgRIJLIiBfqzOqSuJXv1m0HZlMXrU5k3kyPaf9i7sCkLMZQcHVRo46WNxVS5bJlWvE49ZGKZwacm5Fj_DHGmVniwY_eeb_uSl3UtHk0Kvz7BZHKtS69SZ-YsbKkjJGMghbvGpKKet_p_-2KDrt9ArczXjz73W_CCehdJzsBWMcY8pIBSgaklMPNwtVToW3z5bsK9HAyorU9Fi1SMB3e8FsqUoGc5LRVHnfNE&__tn__=H-R
ADVERTISING

Florin Călinescu a fondat Partidul Verde în vara anului trecut. Aceasta nu e însă prima sa aventură politică. La alegerile parlamentare din 2008 el a candidat pentru un post de senator în Argeş din partea PNL.

A pierdut lupta, clasându-se al treilea cu aproape 14.000 de voturi. Un an mai târziu, el a fost exclus din PNL Pitești, pe motiv că nu a respectat statutul partidului, nu a plătit cotizația, a absentat de la ședințe și și-ar fi jignit colegii.

În replică, atunci, Călinescu a spus că el considera că nu mai e membru PNL chiar din 2008, după alegeri, susținând că își trimisese demisia prin poștă, pentru că PNL e un partid fără onoare.

El ar fi candidat și la alegerile prezidențiale de anul trecut, însă avea o condiție: un milion de români să îi spună că îi rup picioarele dacă nu intră în cursă.

Actorul era ironic, spunând atunci ca abia a înființat partidul și ”ar fi o trufie imbecilă din partea mea să candidez eu”.

Cine candidează la Primăria Capitalei

Florin Călinescu a fost astfel al 9-lea candidat care s-a înscris în cursa pentru Primăria Capitalei.

El se va duela cu Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS, Gabriela Firea, candidata PSD, Traian Băsescu, susținut de PMP și Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE.

Mai sunt în cursă medicul-general Ioan Sîrbu, fostul director al Spitalului Militar Central ce candidează din partea Pro România, dar și fostul ministru PSD Ilan Laufer, care acum reprezintă Forța Identității Naționale și Platforma Social Liberală.

Omul de afaceri Viorel Cataramă candidează din partea alianței Mișcarea Patrioților Români iar fostul consilier al Vioricăi Dăncilă Alexandru Coita e candidatul Partidului Republican.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇