Firea, întrebată de cursa pentru Primăria Capitalei: Pare un război al stelelor

Firea, întrebată de cursa pentru Primăria Capitalei: Pare un război al stelelor
Foto: Arhiva Facebook/ Gabriela Firea

Edilul Gabriela Firea afirmă că este un ”război al stelelor” pentru Primăria Capitalei. Ea susţine că toţi cei care şi-au anunţat candidatura nu au o dorinţă reală de a rezolva problemele Bucureştiului şi au fost dezinteresaţi de Capitală în ultimii ani.

Gabriela Firea a fost întrebată, miercuri seară, la Antena3, dacă este un război pentru Primăria Capitalei, aşa cum pare din declaraţiile din ultima perioadă. Ea a precizat:

Pare un război al stelelor. Toată lumea vorbeşte doar despre alegerile de la Primăria Capitalei, de parcă ar fi alegerile prezidenţiale. În fiecare zi se întâmplă atât de multe lucruri, se dau atât de multe lovituri şi strădanii se fac pentru Primăria Capitalei, încât pur şi simplu ne transferă în situaţia să credem că parcă este o bătălie pentru prezidenţiale.

Gabriela Firea
ADVERTISING

Întrebată la ce s-a referit când a vorbit despre ”război al stelelor”, Firea a explicat. ”Nu la epoleţi. M-am gândit la filmul celebru”.

Război pe bani?

De asemenea, întrebată dacă este un război pentru banii Primăriei, Firea a răspuns negativ.

Nu cred că este un război pe bani, pentru că Primăria Capitalei are foarte puţini bani (…) Miza este eminamente politică, s-a creat această idee că, dacă un partid câştigă Primăria Capitalei, automat primeşte un fel de bonus politic, de simpatie, ca simbolistică la nivel naţional, şi automat câştigă şi următoarele alegeri. (…) Cei care vânează Primăria Capitalei nu au nicio dorinţă de a rezolva problemele Capitalei, ci doar vor să ajungă mai sus politic.

Gabriela Firea
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Primarul general a comentat şi decizia fostului edil Traian Băsescu de a candida din nou.

Traian Băsescu nu renunță la ideea de a candida la Primăria Capitalei

Sunt şi eu surprinsă de ce reacţii se stârnesc în câmpul politic şi în bătălia politică la apropierea de alegerile locale. Aceşti oameni au fost dezinteresaţi total de Bucureşti în toţi aceşti ani. Nu a interesat pe nimeni de problemele noastre. (…) Faptul că fostul primar şi fostul preşedinte vrea să intre în cursă, ce să zic, competiţia este deschisă pentru toată lumea. Să vină toată lumea să candideze la Primăria Capitalei. Nu am de ce să mă tem de o astfel de competiţie.

Gabriela Firea
ADVERTISING

Fostul preşedinte Traian Băsescu susține că USR nu doreşte ca PMP să facă parte din alianţa Dreptei în Capitală, motiv pentru care PMP va avea propriii candidaţi.

Băsescu o critică dur pe Firea: Ce josnic este să încerci a valorifica boala şi moartea în scop electoral

”Nu voi lăsa partidul să rămână în derivă”, a anunţat Traian Băsescu, care a precizat că a cerut colegilor să ia în calcul candidatura sa pentru funcţia de primar general.

”PMP nu e partid de milogi, ne vom juca şansa”, a mai anunţat Traian Băsescu.

Vezi și:

Tomac spune că Băsescu are șanse la Primaria Capitalei: A creat tramvaiul 41 și Podul Basarab. Stă foarte bine în sondaje

Nicușor Dan speră ca Băsescu să nu candideze la Primăria Capitalei. Ce spune despre o colaborare cu Dan Cristian Popescu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇