E oficial: Klaus Iohannis participă la Congresul PNL, unde va ține un discurs

E oficial: Klaus Iohannis participă la Congresul PNL, unde va ține un discurs

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL de la Romexpo, potrivit unui anunţ transmis de Administraţia Prezidenţială.

Administraţia Prezidenţială a transmis, vineri, programul preşedintelui Klaus Iohannis pentru perioada următoare.  

Potrivit anunţului, sâmbătă, de la ora 11.00, şeful statului va lua parte la Congresul PNL organizat la Romexpo.  

Liberalii au precizat că şeful statului va lua cuvântul în partea de început a evenimentului la care sunt aşteptate 5.000 de persoane.  

Liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că guvernanţii şi preşedintele ”încalcă orice restricţii, organizând un Congres cu 5.000 de oameni”.  

”Un adevărat focar naţional de COVID-19 în plin val 4 al pandemiei”, a scris Marcel Ciolacu, vineri, pe Facebook.  

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri, intrarea Capitalei în scenariul roşu, noile măsuri fiind aplicate din data de 25 septembrie, de la ora 00.00, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mie. 

Miercuri, Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat cum vede participarea lui Klaus Iohannis la Congresul PNL din 25 septembrie, că aceasta este din nou o implicare nepermisă a unui şef de stat în viaţa politică. 

La rândul lor, reprezentanţii AUR reclamă un ”congres penal la Romexpo”.  

De asemenea, mai mulți constituționaliști au pus sub semnul întrebării implicarea președintelui Iohannis în războiul intern din PNL.

Luni vine la București șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care va avea întâlniri cu președintele și premierul.

Află mai multe despre:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇