După Ilie Bolojan, un alt președinte de Consiliu Județean anunţă concedieri masive. Spune că va face o economie de 600.000 de euro pe lună la buget

După Ilie Bolojan, un alt președinte de Consiliu Județean anunţă concedieri masive. Spune că va face o economie de 600.000 de euro pe lună la buget

După ce Ilie Bolojan a anunțat că va concedia jumătate din angajații Consiliului Județean Bihor, un alt preşedinte PNL de CJ spune că va recurge la aceleași măsuri.

Astfel, Romeo Dunca, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a declarat că vrea să dea afară peste 500 de angajați, afirmând că va face o economie de 600.000 de euro pe lună la bugetul judeţean, informează Express de Banat.

„Noua organigramă la care se lucrează de zor va aerisi instituția și va da șanse doar celor competenți și dornici de lucru să se afirme în folosul cetățeanului căruia în sfârșit i-a venit rândul să fie respectat. Descoperim lucruri interesante și abia așteptăm să verificăm veridicitatea lor. De exemplu, se aude că muzicanții angajați la CJ au avut fond de salarii, într-un singur an, 1.300.000 lei. E greu de crezut, dar vom vedea”, a anunțat Dunca.

ADVERTISING

Vizați de concedieri ar fi și angajații Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, din subordinea Consiliului Județean.

Ilie Bolojan, noul președinte al Consiliului Județean Bihor, care a fost primarul Municipiului Oradea în ultimii 12 ani, a anunțat în prima sa conferință de presă de la preluarea funcției că reduce la jumătate personalul instituției.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bolojan anunță că vor fi desființate 107 posturi la CJ Bihor, de la 1 decembrie, din cele 195 existente acum, din care 174 sunt și ocupate. Vor rămâne doar 88 de angajați.

Motivul? Instituția este politizată, schemele de personal sunt supraîncărcate inutil, oamenii nici nu au loc în birouri, iar mulți dintre ei nici nu mai au obiectul muncii, dar salariile plătite în fiecare lună ajung la 270.000 de euro, fără bonusuri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇