După eșecul negocierilor cu protestatarii, Ciolacu a convocat câțiva miniștri la prima oră la guvern

După eșecul negocierilor cu protestatarii, Ciolacu a convocat câțiva miniștri la prima oră la guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat câțiva miniștri luni dimineața, la Palatul Victoria, după eșecul de duminică al negocierilor cu protestatarii din transporturi și agricultură.

Astfel, primul ministru are luni dimineaţa, de la 09:30, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru cu vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Florin Barbu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

ADVERTISING

Protestul transportatorilor şi al fermierilor a continuat și duminică.

Reprezentanţii celor două ramuri au avut duminică o întâlnire la Ministerul Finanţelor, de peste patru ore, în cadrul căreia nu s-a ajuns la nicio concluzie. La finalul discuțiilor, reprezentanții manifestanților au anunțat că protestele vor continua „la nesfârşit, până când aceste autorităţi vor înţelege că neputinţa dumnealor de a gestiona o ţară este reală”.

În mesajul transmis de reprezentanții la negocieri către protestatari, pe lângă anunțarea eșecului negocierilor, aceștia au menționat că autoritățile nu sunt dispuse să reducă din cheltuielile aparatului bugetar - de la pensii speciale până la reducerea risipei bugetare și a aparatului de stat supradimensionat. O nemulțumire care s-a auzit pe tot parcursul celor 5 zile de protest, adăugată la solicitările punctuale.

ADVERTISING

Intrări în Capitală au fost semiblocate de coloane de camioane și mașini agricole. De asemenea, șosele de centură ale mai multor orașe au fost blocate de manifestanți. Proteste au loc în Oradea, Suceava, Botoșani, Harghita, Vaslui, Brașov, Gorj, Dolj, Constanța, Ploiești, București și Ilfov. Au existat șoferi persoane fizice care s-au solidarizat cu protestatarii.

Cele mai mari probleme la intrarea în Capitală au fost la Afumaţi, unde s-a circulat cu viteză foarte redusă pe DN2, autovehiculele transportatorilor şi fermierilor fiind staționate pe banda 1 a ambelor sensuri de mers. Protestatarii speră ca luni să poată intra în Bucureşti, să-şi strige revendicările în Piaţa Victoriei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇