După discursul de la Băile Tușnad, Orban i-a scris lui Ciolacu

După discursul de la Băile Tușnad, Orban i-a scris lui Ciolacu

Prim-ministrul Ungariei Viktor Orban i-a mulţumit, într-o scrisoare, premierului român, Marcel Ciolacu, pentru întrevederile recente pe care le-au avut la Bucureşti şi pentru că a asigurat ca Universitatea de vară de la Băile Tuşnad să se desfăşoare fără a fi tulburată.

Anunțul a fost făcut, sâmbătă, de Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, informează agenţia ungară de presă MTI, citată de news.ro..

“Aş dori să vă mulţumesc pentru că m-aţi primit la Bucureşti. Vă mulţumesc dumneavoastră şi autorităţilor române pentru că aţi asigurat securitatea Universităţii de vară de la Băile Tuşnad şi pentru că aţi făcut posibil ca discursul meu de astăzi să se desfăşoare în mod paşnic şi fără tulburări”, i-a scris Viktor Orbán omologului său român.

ADVERTISING

Acesta a adăugat că poate conta pe sprijinul şi cooperarea sa în implementarea propunerilor făcute în timpul întâlnirii lor.

Viktor Orban a susţinut sâmbătă, la Tuşnad, un discurs în care a ironizat recomandările pe care a afirmat că i le-a făcut MAE român privind subiectele pe care le poate aborda şi cele pe care nu este recomandat să le abordeze. El i-a transmis președintelui român că, dacă va veni în Ungaria, va fi lăsat să spună liber tot ce vrea.

A remarcat și faptul că România are un premier nou, al 20-lea de când el este prim ministru și a urat succes României, care are astfel o nouă șansă. ”România are un premier nou, să trăiască, la multi ani! Un premier, o nouă şansă. De când sunt prim-ministru, este al 20-lea premier român”, a declarat Orban.

ADVERTISING

El a amintit şi sprijinul Ungariei pentru aderarea României la Schengen, mai ales în contextul prelării de către Ungaria a președinției UE.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇