După 12 ani la Primăria Oradea, Bolojan vrea la CJ Bihor

După 12 ani la Primăria Oradea, Bolojan vrea la CJ Bihor

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan (PNL), a anunţat că este posibil să nu mai candideze pentru un nou mandat, ci să îşi depună candidatura pentru conducerea Consiliului Judeţean Bihor.

Ilie Bolojan a declarat că o decizie finală în acest sens va fi luată în această seară, în cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean al PNL Bihor.

”Este posibil să se întâmple acest lucru (să candideze la CJ Bihor şi nu pentru un nou mandat la Primăria Bihor - n.red). În această seară în şedinţa BPJ a PNL Bihor urmează să se stablească exact. Este posibil acest lucru pentru că în economia orasului Oradea Consiliul Judeţean are un rol important.

Spre exemplu, in Oradea, aeroportul, care ar trebui să ne lege cu lumea şi care este administrat de Consiliul Judeţean, a pierdut zborurile externe de doi ani. Acum, la conducerea CJ se află coaliţia UDMR şi PSD. Un sfert din judeţul nostru este etnic maghiar, iar asta nu e o problemă, însă stânga a fost întotdeuna prezentă şi a avut o prestaţie mediocră.

Ca să poţi genera o dezvoltare în care Consiliul Judeţean şi Primăria să claboreze pentru dezvoltarea oraşului Oradea care e locomotiva judeţului este nevoie de o gândire unitară. Nu s-a reusit până acum”, a declarat Bolojan.

În cazul în care Ilie Bolojan va fi candidatul PNL Bihor pentru Consiliul Judeţean, la Primăria Oradea va candida actualul viceprimar Florin Birta.

Ilie Bolojan a devenit primar la Oradea după primul tur al alegerilor locale din 2008. A obținut al treilea mandat la alegerile locale din 5 iunie 2016, cu 70,95% din voturi.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇