Două jaloane din PNRR care ar fi trebuit gestionate în acest trimestru nu au fost închise

Două jaloane din PNRR care ar fi trebuit gestionate în acest trimestru nu au fost închise

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a informat, miercuri, că două dintre cele 24 de jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi pe care România trebuie să le îndeplinească în această lună vor fi închise în următoarele două săptămâni.

Este vorba despre jaloane ce trebuie îndeplinite de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Celelalte 22 de jaloane sunt o parte închise, iar restul urmează să se finalizeze joi.

„Aşa cum am anunţat de mai multe ori, în ceea ce priveşte jaloanele şi ţintele pe care le avem pentru luna martie lucrurile arată bine. Dintr-un total de 24 de jaloane, au fost închise 11 până astăzi.

ADVERTISING

Astăzi, în şedinţa de Guvern, au mai fost închise încă 5 şi rămân 6 să fie închise astăzi şi mâine.

Sunt acte care nu necesită întâlniri ale Guvernului, sunt strict proceduri interne în anumite ministere, rămânând ca două să fie închise în următoarele două săptămâni. Mă refer la jaloanele de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, unde, aşa cum ştiţi, există câteva chestiuni sensibile în zona de cloud guvernamental, lucru care necesită o comunicare mult mai aplicată cu Comisia Europeană, astfel încât să nu ne apucăm să facem demersuri care, după aceea, să fie neagreate", a declarat Vîlceanu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit acestuia, nu vor exista consecinţe pentru neîndeplinirea la termen a celor două jaloane de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării MCID.

"Nu există consecinţe, jaloanele pe care trebuie să le închidem în luna martie se referă la cererea de plată pe care o vom depune în luna octombrie", a indicat ministrul. 

Briefing de presă

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 30 martie susținut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, ministrul Mediului, Tánczos Barna, și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 30 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇