Donald Trump critică NATO: Trebuia să facă Rusia bucăți

Donald Trump critică NATO: Trebuia să facă Rusia bucăți

Fostul președinte SUA Donald Trump spune despre Vladimir Putin că este inteligent, în vreme ce liderii NATO sunt „atât de proști”.

NATO „dă dovadă de orice în afară de inteligenţă” lovind Rusia cu sancţiuni în loc să decidă „să o facă bucăţi – cel puţin din punct de vedere psihologic”, a spus Trump sâmbătă seară, la marea convenţie anuală a conservatorilor americani, la Orlando (statul Florida), scrie AFP.


„Problema nu este că Putin este inteligent, pentru că, desigur, este inteligent”, a continuat el. „Adevărata problemă este că liderii noştri sunt atât de proşti”, a spus el, dând vina pe „slăbiciunea” succesorului său Joe Biden pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.

President Donald J. Trump Speaks with Press at CPAC 2022 in Orlando


Volodimir Zelenski este „un om curajos”, afirmând în acelaşi timp neadevărul că preşedintele ucrainean l-ar fi disculpat de scandalul care a dus la primul său proces de destituire.

„După cum înţelege toată lumea, acest dezastru oribil nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă alegerile noastre nu ar fi fost trucate”, a mai afirmat fostul preşedinte în discursul său de 86 de minute, reluând una dintre marotele sale preferate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇