Teza de doctorat a lui Bode, greu de citit. Doi deputați USR stau la bibliotecă și o transcriu de mână (Foto)

Teza de doctorat a lui Bode, greu de citit. Doi deputați USR stau la bibliotecă și o transcriu de mână (Foto)

Mai mulți membri USR, în frunte cu deputații Cristian Ghinea și Iulian Bulai, s-au dus, vineri, la Biblioteca Națională a României, pentru a transcrie de mână teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, după ce liberalul a refuzat ca aceasta să devină publică.

„Facem un maraton al transcrierii tezei de doctorat a ministrului Bode. Pentru că lucrarea este de negăsit în librării sau alte biblioteci. Teza nu poate fi copiată la xerox sau fotografiată. Ea există doar în format de pagină scanată. Nu ai voie nici să faci foto la ecranul computerului.

ADVERTISING

Astăzi am fost la Biblioteca Națională pentru a transcrie teza de doctorat a lui Lucian Bode. Împreună cu Cristian Ghinea și colegii de la USR tineret: Mihai Costea și Cristian Baciu”, a scris vineri pe Facebook Iulian Bulai.

Deputatul USR a anunțat că va discuta cu directorul Bibliotecii Naționale, Adrian Cioroianu, despre regulile absurde.

„Situație ciudată: tezele de doctorat pot fi studiate doar de la două PC și doar transcrise la mână. Noaptea minții. Regulamentul este în vigoare din 25.09.2016. Luni voi cere o audiență la directorul Bibliotecii Naționale a României, domnul Adrian Cioroianu. Această situație nu poate continua în acest fel.

ADVERTISING

USR transparentizează teza de doctorat a lui Bode. Cristian a scris cu pixul, eu am scris direct pe telefon. Asta este culmea digitalizării în România. Să faci cercetare pe bani publici, dar să împiedici prin orice mijloc accesul la informație”, a mai scris Bulai.

Facem un maraton al transcrierii tezei de doctorat a ministrului Bode. Pentru că lucrarea este de negăsit în librării...

Publicată de Iulian Bulai pe Vineri, 7 octombrie 2022

Și fostul ministru Cristian Ghinea a postat pe Facebook fotografii de la bibliotecă, anunțând că face această transcriere pentru ca teza lui Bode să poată fi analizată pentru plagiat.

Puțină liniște. Sunt cufundat în cunoaștere.Transcriu teza de doctorat a lui Bode, altfel nu se poate transmite înalta...

Publicată de Cristian Ghinea pe Vineri, 7 octombrie 2022

Jurnaliștii de la G4Media dezvăluiau în august că Bode a trimis universității unde și-a susținut teza de doctorat o adresă prin care refuza, cu doar o zi înainte de termen, să-i fie publicată integral lucrarea. El a motivat că și-a publicat lucrarea la o editură, însă sursa citată a descoperit că nu e adevărat.

ADVERTISING

Atunci, și directorul Institutului de Studii Doctorale de la UBB a confirmat atunci că Bode a blocat accesul.

Joi seară, întrebat la Digi24 de acest subiect, ministrul i-a amenințat pe cei care îl acuză că a secretizat lucrarea cu instanța.

„În 2018 mi-am susținut teza de doctorat. În 2018 am adeverința de la Biblioteca Universitară Lucian Blaga, prin care se adeverește că am predat un exemplar din lucrare. Este documentul piesă la dosarul trimis la Ministerul Educației.

În urmă cu 2 ani, jurnaliști interesați de lucrarea mea au spus că teza poate fi consultată de oricine, fiind vorba de o lucrare publică. Teza este accesibilă la Biblioteca Universitară Lucian Blaga, cât și la Biblioteca Națională. Toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat teza de doctorat mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți”, a declarat ministrul.

Platformă unde ar trebui publicate toate tezele de doctorat susținute în România a fost inaugurată în 2016 și se află sub administrarea Ministerului Educației.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇