Dialog acid Cîțu - Ciolacu în Parlament

Dialog acid Cîțu - Ciolacu în Parlament

Un dialog acid, chiar jignitor, a avut loc între liderul PSD, Marcel Ciolacu, și premierul Florin Cîțu, la dezbaterea proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021.

„Domnule prim-ministru aţi venit ca şi ieri cu aceeaşi placă, atunci când nu ai argumente vii şi jigneşti şi încerci prin ţipete să acoperi de fapt acest buget al austerităţii. Tatăl meu, domnule Cîţu dacă puteţi fii atent, Dumnezeu să îl ierte, un oltean serios, când întâlnea personaje ca dumneavoastră, avea o vorbă – Domnule, după ce că eşti prost mai pui şi frână”, a afirmat Marcel Ciolacu, la dezbatere de marţi în plenul reunit a legii bugetului asigurărilor sociale de stat. 

ADVERTISING

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban i-a atras atenţia lui Marcel Ciolacu şi a spus: „Vă rog să rămâneţi în cadru de civilizaţie şi respect”.

În schimb, Ciolacu i-a răspuns: „Păi da, e civilizaţie când faci hoţ pe cineva?”

„Nu aţi vrea dumneavoastră, domnule Cîţu, să vorbiţi cu preşedintele organizaţiei PNL de la Iaşi să ne facă rost şi nouă de nişte tablă şi de nişte cherestea? Fost ministru în Guvernul domnului Orban. Nu aţi vrea dumneavoastră, domnule Cîţu, să vorbiţi cu domnul Orban să vorbească cu preşedintele organizaţiei PNL de la Piatra Neamţ care a inventat o nouă infracţiune la nivel mare – cea de a vinde posturi cu sute de mii de euro în Guvernul Cîţu? Nu mai bine procedaţi ca domnul Barna - când se termină oamenii noi, după ce ai făcut 5 - 6 numiri în Guvern, să apelezi, să împrumuţi de la PSD”, a completat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

La finalul discursului liderului PSD, Ludovic Orban i-a replicat: „Într-adevăr a avut foarte directă legătură cu bugetul asigurărilor de stat, dar probabil preocuparea pentru pensii este la fel de mare”.

Replica de la premierul Florin Cîțu a venit la încheierea dezbaterilor generale pe legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021:„Domnule preşedinte, nu mai este nimic de spus. A spus totul domnul Dîncu când a spus că PSD rămâne cu Ordonanţa 13 şi incompetenţii care sunt astăzi în Parlament. Sunteţi toţi aici, lângă domnul Dîncu”.

ADVERTISING

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat marţi proiectul legii bugetului de stat pe 2021, în forma iniţiată de Guvern, nefiind adoptate amendamente.

Au fost 234 de voturi „pentru” şi 170 „împotrivă”. 

Bugetul de stat e stabilit la venituri în sumă de 173.700 miliarde lei, iar la cheltuieli 326.407 miliarde lei credite de angajament şi 261.050 miliarde lei credite bugetare, iar deficitul este de 87.349 miliarde lei.

La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în 2021, în condiţiile unor venituri care reprezintă 32,67% din PIB, echivalentul a 364.907 miliarde lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, însemnând 444907 miliarde lei.

Creşterea economică este estimată la 4,31% prevăzută pentru acest an.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇