Darius Vâlcov a fost achitat în dosarul mită la Cadastru

Darius Vâlcov a fost achitat în dosarul mită la Cadastru

Tribunalul Gorj l-a achitat, vineri, pe fostul ministru și consilier al Vioricăi Dăncilă Darius Vâlcov, în dosarul în care era acuzat de instigare la dare de mită și instigare la luare de mită.

Magistrații au dispus și ridicarea sechestrului dispus de Tribunalul Olt în dosar și au decis ca statul să suporte cheltuielile de judecată, potrivit minutei instanței. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs în 10 zile.

Acuzațiile procurorilor în dosarul mită la Cadastru

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov a iniţiat constituirea a trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii, amintește Agerpres.

ADVERTISING

Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice ar fi decis să-l coopteze pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii uneia dintre firme - având ca activitate cadastru - astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Conform anchetatorilor, Darius Vâlcov ar fi exercitat "activităţi de determinare mediată", în urma cărora doi angajaţi ai societăţii Millenium Topographica SRL, controlată de Vâlcov, i-au dat lui Eduard Cincu câte 1.000 de lei lunar în perioada 2012-2015, sumă necuvenită şi neevidenţiată în actele contabile.

ADVERTISING

Banii au fost remişi pentru ca funcţionarul de la OCPI Olt să avizeze documentaţia cadastrală întocmită de către angajaţii Millenium Topographica SRL. Procurorii spun că suma plătită lunar lui Eduard Cincu a fost stabilită tot de Darius Vâlcov.

Tribunaul Gorj a decis achitarea și în cazul lui Cincu, precum și a lui Mircea Dogaru, jurist la o firmă de cadastru, şi a Elenei Marinela Calotă-Sălcianu, administrator al SC Millenium Topographica SRL.

În acest caz a fost implicat şi fostul deputat Daniel Bărbulescu, însă dosarul acestuia a fost disjuns şi trimis la DNA.

ADVERTISING

Luna aceasta a fost una plină pentru Darius Vâlcov, care a primit multe vești din instanțe, majoritatea deloc plăcute pentru el:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇