Darius Vâlcov rămâne fără titlul de doctor. Ministrul Educației a semnat ordinul

Darius Vâlcov rămâne fără titlul de doctor. Ministrul Educației a semnat ordinul

Ministrul Educației a semnat, marți, ordinul de retragere a titlului de doctor pentru Darius Vâlcov, fost ministru în cabinetul Victor Ponta și fost consilier în Guvernul Dăncilă pe probleme economice.

Anul trecut, în februarie, PressOne și jurnalista Emilia Șercan au publicat un articol în care arătau că Darius Vâlcov a plagiat cel puţin 50% din teza sa de doctorat în economie, susținută în 2008 la ASE București. Șercan susținea că din cele 212 pagini ale tezei de doctorat 100 erau plagiate.

Comisia de Etică de la ASE s-a autosesizat și a ajuns la concluzia că teza lui Vâlcov cuprinde o proporție ridicată de preluări de fragmente de text aparținând altor autori, ”de cele mai multe ori cu reformulări relativ minore (inversiuni de cuvinte, utilizări ale unor sinonime, trunchieri ale unor fraze, adăugiri de cuvinte)”.

ADVERTISING

Rectorul ASE, Nicolae Istudor, a spus atunci că a propus retragerea titlului de doctor al fostului ministru.

Ulterior, Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a ajuns la concluzia că aproximativ 50 de pagini din teza lui Vâlcov, adică 23%, reprezintă preluare integrală sau parţială din alţi autori și, din acest motiv a propus retragerea titlului de doctor.

Citiți și: Ponta a pierdut definitiv procesul cu Ministerul Educației privind plagiatul

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇