Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare, pentru șpăgi de aproape 1 milion de euro

Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare, pentru șpăgi de aproape 1 milion de euro

Fostul ministru Darius Vâlcov a fost condamnat, marți, la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție. Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă.

Fostul ministru Darius Vâlcov a fost condamnat, de magistrații Tribunalului Dolj, la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, de 6 ani și 6 luni, instanța a decis și că timp de trei îi este interzis să fie primar, ca pedeapsă complementară.

Totodată, potrivit minutei, se dispune confiscarea sumei de 4.296.270 lei de la inculpat și menține măsurile asiguratorii institite prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Avocații lui Darius Vâlcov au declarat, pentru Mediafax, că vor contesta decizia Tribunalului Dolj.

Acuzațiile

Dosarul a fost înregistrat în 2017 la Tribunalul Dolj, iar fostul ministru și fost consilier al fostului premier Viorica Dăncilă este acuzat de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în 2012, Vâlcov, în calitate de primar al Slatinei, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie.

De asemenea, Vâlcov ar fi primit în 2013, în mai multe tranşe de la respectiva firmă, peste 2 milioane de lei, astfel încât omul de afaceri să nu nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

În această manieră, Vâlcov ar fi procedat şi în alte două cazuri.

„Suma totală primită de inculpat în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei”, a precizat DNA la momentul trimiterii în judecată.

Citește și:

Vâlcov e bun de plată, după ce Forumul Germanilor l-a învins în instanță

Darius Vâlcov rămâne fără titlul de doctor. Ministrul Educației a semnat ordinul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖