Daniel Suciu (PSD): Ne lipsesc 29 de voturi la moţiunea de cenzură

Daniel Suciu (PSD): Ne lipsesc 29 de voturi la moţiunea de cenzură

Deputatul PSD Daniel Suciu susţine că moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi mai are nevoie de 29 de voturi pentru a trece.

El crede că unele dintre aceste voturi ar putea proveni de la parlamentarii Puterii nemulţumiţi de miniştrii partenerilor de coaliţie.

„Pot să vă garantez că toţi parlamentarii PSD vor fi acolo şi vor vota această moţiune de cenzură. Până nu se numără ultima bilă, nu putem şti care sunt şansele acestei moţiuni. Ca să citez clasici în viaţă, şansele sunt 50-50.

Este adevărat că ne lipsesc 29 de voturi, pe matematica parlamentară, ca această moţiune să treacă. În schimb, luni, vom avea dezbaterea, marţi - votul şi după ce se încheie numărătoarea vom putea vedea dacă această moţiune a avut şanse sau nu.

ADVERTISING

Vă reamintesc că am făcut parte din guvernul care a căzut printr-o moţiune de cenzură şi vă mărturisesc că, la acel moment, nimeni nu dădea nicio şansă acelei moţiuni, şi uitaţi că realitatea ne-a dovedit altceva. Sper ca realitatea să dovedească acelaşi lucru şi săptămâna viitoare", a spus deputatul PSD, vineri, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de unde ar putea proveni voturile lipsă, Daniel Suciu a răspuns că moţiunea de cenzură ar putea fi susţinută de parlamentari din grupul minorităţilor naţionale, dar şi din rândul PNL sau USR, nemulţumiţi de prestaţia miniştrilor susţinuţi de partenerii de coaliţie.

"Chiar şi de la PNL, chiar şi de la USR, chiar şi de la grupul minorităţilor naţionale. În ultima perioadă, au fost discuţii cu parlamentari, începând de la cei ai minorităţilor naţionale şi, în Parlament, te mai întâlneşti cu unul-altul, pe holuri, şi te mai poţi muta cu unul-altul în bancă. (...)

ADVERTISING

Există nemulţumiri foarte mari în rândul parlamentarilor PNL vizavi de activitatea miniştrilor USR şi nemulţumiri ale parlamentarilor USR vizavi de activitatea miniştrilor PNL. Şi, dacă toate aceste nemulţumiri sunt exprimate pe la colţuri şi chiar şi public, pentru că unii şi-au asumat acest lucru, mă gândesc, ca un act de responsabilitate şi de curaj politic, că ar putea vota unii dintre ei această moţiune", a mai argumentat deputatul Daniel Suciu.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat marți că s-a decis ca parlamentarii coaliției de guvernare să fie prezenți în Parlament la moțiunea de cenzură a PSD, dar să nu voteze.

ADVERTISING

Asta după ce Ciolacu spunea luni că există oameni din PNL care ar vrea să voteze moţiunea de cenzură

Citeşte şi: PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Citate din Bacovia și aplauze în plen (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇