Daea explică de ce soția și nora dansatoare sunt angajate la APIA: O pasiune pentru agricultură în familie. Această fragă de fată a pus și mintea la contribuție

Daea explică de ce soția și nora dansatoare sunt angajate la APIA: O pasiune pentru agricultură în familie. Această fragă de fată a pus și mintea la contribuție

Ministrul Petre Daea explică în modul său specific care face deliciul Internetului de ce nora sa dansatoare a fost angajată la APIA, unde șefă la Resurse Umane este chiar soția sa.

Ministrul susţine că există o pasiune pentru agricultură în familie, iar „această fragă de fată” merită postul pentru că a terminat liceul şi ASE-ul cu 10.

Petre Daea a fost invitat la DigiFm să explice angajarea membrilor familiei sale în instituții pe care le are în subordine, după ce G4Media a dezvăluit că nora lui, Antonia Luchian, de profesie dansatoare, a fost angajată în 2020 pe postul de consilier la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

ADVERTISING

Mai mult, la concursul în urma căruia s-a angajat, nora Antonia a fost singurul candidat.

Înainte de acest job călduţ la stat, femeia avea propria firmă de cursuri de dans și dansatori pentru evenimente.

Şi nu e un caz singural, având în vedere că Daea a mai fost ministru şi între 2017 și 2019, iar atunci fiica și ginerele au primit posturi la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, respectiv la Agenția Națională pentru Zootehnie, ambele tot subordonate Ministerului Agriculturii, potrivit Digi24.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Este o pasiune pentru agricultură în familie. Se moștenește dorința de a face pentru agricultura țării ce trebuie. Și vorbiți cu cineva care are facultatea la zi, nu pe la o stație de metrou, și așa și fata mea, și sunt mândru că am asemenea copii", este una dintre declaraţiile oferite de ministru la DigiFm.

"Tinerețea trece și prin experiența asta a momentului în care o copilă de șapte ani făcea și ea gimnastică și apoi a performat prin activitatea asta atât intern, cât și internațional. Această fragă de fată și-a pus și mintea la contribuție, pentru că este absolventă de ASE și, dacă ați vedea, eu am pe telefon, pentru că m-am gândit că mă întreabă lumea, a absolvit-o cu media 10. Și liceul l-a terminat tot cu media 10.

ADVERTISING

Și pregătindu-se în vederea exercitării unei meserii, și-anume științe economice, iată că a avut și ea posibilitatea să participe la un concurs. E opțiunea unui copil care are și ea dreptul să se ducă acolo unde libertatea constituțională îi dă posibilitatea să-și aleagă drumul acesta.

Întâmplător sau nu, socrul domniei sale, care sunt eu, nu avea nicio legătură cu APIA, pentru că în 2020 Petre Daea nu avea nicio legătură.

Soția mea, care este acolo din 2010, dublu licențiată, are această misiune de a răspunde de Resursele Umane. Nici soția mea, nimeni altcineva, nu are cum să interzică cuiva, fie ea și nora ei, să se prezinte la un examen și, dacă ia examenul cu nota pe care a luat-o, n-are nicio relevanță. Nu există niciun conflict de interese. Este un copil ca oricare altul. Nu are nicio legătură de sânge cu mine, cu soția, doar legătură cu profesia", a susţinut candid ministrul Agriculturii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇